CHP Krizinde: Kılıçdaroğlu ve Özcan Arasındaki Gerilim

Kılıçdaroğlu-Özcan... Kriz alevlendi

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Arasındaki Tartışma CHP’yi Karıştırdı

Sosyal medyada gerginlik yaratan olay, CHP içindeki krizi tekrar alevlendirdi. Parti, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Özcan’ı disipline göndermeye hazırlanıyor. Özcan, daha önce AK Partili bir meclis üyesiyle yaşadığı polemik nedeniyle partiden ihraç edilmiş, ardından eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısında bulunmuştu. Lider değişikliğinin ardından Genel Başkan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun onayıyla Özcan’ın affedilmesini sağlamıştı.

Özcan ve Kılıçdaroğlu Arasındaki Sosyal Medya Gerilimi

Özcan, son yerel seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu’nu eleştiren paylaşımlarıyla tekrar gündeme geldi. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun iddia edilen ve daha sonra yalanlanan “Bana sadık 50 milletvekili var” sözlerine verdiği tepkide, “50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından Özcan’a, “Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun. Aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde. Gün olur ecel vuku bulursa, cenazeme katılmanı istemiyorum. Yazık sana, sana verdiğim emeklere” şeklinde karşılık verdi.

Özcan ise Kılıçdaroğlu’na, “Size karşı özel bir kinim veya nefretim yok. 13 yıl boyunca başarısız olarak, koltuk sevdası uğruna bizim ve çocuklarımızın geleceğini kararttığınız için öfkem var” diye cevap vererek, “Cenazeye gelmem çünkü hoca helallik istediğinde ‘Hakkımı helal ediyorum’ diyemem” ifadeleriyle saldırdı.

Parti Yönetimi Krize Müdahale Etti

CHP yönetimi, seçim öncesi gündemde olan ancak sosyal medyada tekrar alevlenen tartışmaya el koydu. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Özcan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik kırıcı ve rencide edici ifadelerine üzüldüklerini belirterek, “Eleştiri ve saygı sınırları içinde her düşünce ifade edilebilir ancak kim olursa olsun, hangi görevde olursa olsun eski genel başkan hakkında eleştiri sınırlarını aşan bir üslupla paylaşım yapılmasını asla tasvip etmiyoruz” açıklamasında bulundu.