CHP Kurultayı: Rekabetin Yükseldiği İlçe Yarışları ve Adaylık Heyecanı

CHP’de yarış: İstanbul’da final haftası

CHP’nin kurultayındaki rekabet son günlerde hızlanmış durumda. Değişimciler, geçtiğimiz hafta sonu yapılan ilçe yarışlarında etkileyici bir performans sergileyerek Kadıköy’ün yanı sıra Küçükçekmece, Beyoğlu, Üsküdar ve Pendik’te başarı elde ettiler. Bu başarılar, değişimcilerin bu hafta sonu düzenlenecek olan final kurultaylarına olan umutlarını artırdı. Kartal gibi delege sayısı yüksek olan ilçelerden biri olan Kartal’da genel merkez yanlıları ile değişimciler arasında rekabetin sürmesi bekleniyor.

Bu hafta sonu gerçekleşecek olan Kartal kurultayı, Kadıköy’deki gibi çekişmeli bir mücadelenin sahne olacağı yönünde yorumlara tabi tutuluyor. Kartal’ın yanı sıra Şile, Güngören, Sarıyer ve Fatih’te de ilçe yönetimleri belirlenecek. Bu kurultaylarda, Canan Kaftancıoğlu’nun yerine gelecek kişiin seçileceği il kurultayında oy kullanacak olan 600 delege belirlenmiş olacak. Kartal’ın 24, Sarıyer’in 18, Fatih’in 13, Güngören’in 9 ve Şile’nin de 5 delegesi bulunuyor.

Sonuçların henüz belirlenmediği bir dönemde olmamıza rağmen, İstanbul delegasyonunun önümüzdeki hafta çıkacak sonuçlarla önemli bir dengeye oturabileceği söyleniyor. İstanbul’da önceden Kılıçdaroğlu’na yakın olan isimlerin farklı listelerle kurultayda yarışması, hesapları karmaşık hale getiriyor. CHP çevrelerinde, şaşırtıcı bir uzlaşının gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Değişimcilerin adayı olarak adı ön plana çıkan Grup Başkanı Özgür Özel’in adaylık açıklaması yapmaya hazırlandığı belirtiliyor. Özel’in, CHP’nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’den önce, değişimi hedefleyen bir “tutum belgesi” ile birlikte adaylığını ilan edebileceği konuşuluyor. Özl, bu açıklama için CHP Genel Merkezi ve Meclis dışında bir mekanı tercih edeceği ve destek veren milletvekilleriyle birlikte kamuoyunun önüne çıkacağı söyleniyor. Grup Başkanlığı görevinden ayrılmayı düşünmeyen Özel’in, adaylık açıklaması yapması halinde ekibiyle sahaya çıkacağı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun da önümüzdeki günlerde sektör temsilcileriyle bir araya geleceği ve il ziyaretleri gerçekleştireceği belirtiliyor.