CHP Kurultayında Özel, Genel Başkanı Eleştirdi: “Partimizde Kılıçlar Çekiliyor!”

CHP’de büyük kurultay... Özel: Bizde hançer de yok hançerleyecek de

CHP Kurultayında Özel, Genel Başkan’a yönelik eleştirilerde bulundu. Özel, “Partimizde ne hançer ne de kılıç olmaz. Ancak son genel başkanımızı eleştiren kişinin, atadığınız danışmanınız Hasan Cengiz olduğunu belirtmek istiyorum. Cengiz, geçtiğimiz günlerde Genel Başkan’a bir kılıç getirdi ve ‘değişimciler için kılıçlar çekildi’ dedi. CHP’de danışman olduğunu söyleyen, ancak profil resminde Tayyip Erdoğan olan kişilerin değişimi savunanlara kılıç çekmesine karşıyım” dedi.

Özel, CHP’nin ikincilikleriyle ilgili itirazını dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin ikinciliklerle yetinmesine karşı çıkan Özel, “Sokaktan, meydandan korkmayacak, örgütü bataklık olarak görmeyecek bir parti anlayışına ihtiyacımız var. Seçim sonucunda sorumluluk alınmamasına karşı çıkıyoruz. Bu, kaybedilen seçimler için hesap sorma yolculuğudur” diye konuştu.

Özel, liderlik konusunda da görüşlerini dile getirdi. “Sizi Erdoğan’ın karşısına dikilecek değil, onu geride bırakacak bir lider seçmenizi öneriyorum. Halkın iktidarı oradadır; parti yönetimini daha iyi şekilde idare edebileceğimizi iddia ediyoruz. Partiyi, şeffaf karar mekanizmalarıyla denetleyen bir lider seçeceğiz. Dijital demokratik katılımla üyelerin ve delegelerin parti politikalarına katkı sağlamasını destekleyeceğiz” dedi.

Özel, hesabın kim tarafından ödeneceği konusunda da açıklamalarda bulundu. “Bugün yeni bir hikaye başlatmak için buradayız. Hesabı bu ülkenin gençleri, kadınları ve herkes ödüyor. Sokak, CHP’nin iktidarını ve değişimi istiyor. Bu nedenle sizden destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ise Özel’in eleştirilerine yanıt verdi. “Parti içinde herkesin sözünü dinlerim, keşke bana karşı söylediklerini yüzüme karşı dile getirseydi. Bana ‘evet’ derken burada ‘hayır’ demek olmaz. Özel’in yurtdışı gezilerimle ilgili bilgi sahibi olmaması ve hala partide görev yapması, beni dinlemediği anlamına gelir. Bu tartışma hala devam ediyorsa, o kişiler ülkeyi değiştiremez ve dönüştüremez” şeklinde konuştu.

Kurultayda her iki adaya da büyük destek vardı. Tribünlerde dövizler, atkılar ve pankartlarla adaylara destek verildi.