CHP Kurultayıyla İlgili İddialar ve Parti Yetkilisinin Yanıtı

CHP’den ‘kayyım’ iddialarına yanıt: Yıpratma stratejisi

CHP’de yapılan kurultay süreciyle ilgili olarak çeşitli iddialar ortaya atıldı. CHP Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Zeynel Emre ise bu iddialara Hürriyet’e verdiği yanıtla açıklık getirdi. Emre, Siyasi Partiler Yasası ve CHP tüzüğüne göre, büyük kurultayın toplanma süresinin 2 yıldan az, 3 yıldan fazla olamayacağını belirtti. Ancak bu süreyi aşan veya 4-5 yılı bulan partilerin herhangi bir yaptırım ile karşılaşmadıklarını ifade etti. Emre, “YSK’nın bu konulardaki kararları da istikrarlıdır. Tek bir istisna kararı dahi yoktur” dedi.

Emre, ayrıca kurultayın ertelenme kararının seçim nedeniyle alındığını da vurguladı. CHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra kurultay kararı aldığını belirten Emre, kurultayın seçim sürecinde yapılmadığının altını çizdi. Emre, “Bu tartışmayı yapanlar, Cumhurbaşkanlığı seçimindense parti içi seçimin daha önemli olduğunu düşünüyorlar. Böyle bir düşünce inanılır gibi değil” şeklinde konuştu.

Emre, bu tartışmaların partiye zarar verecek bir iş olduğunu ve gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan konuların arefede tartışılmasının partiye zarar verdiğini ifade etti. Emre, “Kim nereye aday olmak istiyorsa olsun, kendi yönetme anlayışını, kadrolarını ortaya koysun ama gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan konuları ortaya atmak partiyi yıpratmaktan başka bir sonuç vermeyecek” dedi.

Önder Sav ise eski CHP Genel Sekreteri olarak Kılıçdaroğlu’nun 3 yıldan fazla görev yapamayacağını savunmuş ve Kılıçdaroğlu’nun istifa edip genel kurula gitmesi gerektiğini söylemişti. Ancak Emre, bu iddiaların hukuki bir tartışma olmadığını vurgulayarak, CHP’nin bu tür tartışmalara odaklanmak yerine ülkenin daha önemli sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi.