CHP Lideri Özgür Özel: Parti İçi Toplantılara Devam Ediyor

Randevu isteyeceğiz

CHP Lideri Özgür Özel: Parti İçi Toplantılara Devam Edeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün gerçekleştirilen basına kapalı Meclis grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özel’in yaptığı açıklamalardan bazıları şunlar:

Özel, “Bugün grubumuzla bir toplantı yaptık. Pazartesi MYK yapmıştık, yarın (bugün) uzun bir MYK’mız daha var. Öğleden sonra Parti Meclisimiz toplanacak. 2 ayda bir toplanan Parti Meclisimizi 2 ayda 13 kez topladık. Bundan sonra da sık toplanmaya devam edecek. İl başkanlarımız, belediye başkanlarımız ayrı ayrı ve birlikte cumartesi ve pazar günü çok özel bir çalışma toplantısıyla bir araya gelecekler.” dedi.

Parti grubuyla uzun bir toplantı daha yapma niyetinde olduğunu belirten Özel, “Sayın Cumhurbaşkanı ile yapacağım toplantının gündemini kendi adıma oluşturup randevu talep edeceğiz.” şeklinde konuştu. Görüşmenin nezaket ziyareti olmayacağını belirten Özel, “Bu ziyaret Türkiye’nin gelecek dönemi ile ilgili olacak.” ifadelerini kullandı.

Özel, hafta sonu 420 belediye başkanı ve 81 il başkanını Ankara’da toplayarak yeni dönem mesajlarını ileteceğini ve atamalarda keyfilikten kaçınılması konusunda uyarılarda bulunacağını açıkladı. Ayrıca, CHP’de yerel yönetimlere yönelik eğitim, koordinasyon ve denetim amacıyla yeni oluşturulan birim hakkında bilgilendirme yapılacağını belirtti.

CHP Grup Başkanvekilliği seçimi sonucunda “değişimci” kanattan Ankara Milletvekili Murat Emir’in Grup Başkanvekili seçildiğini duyuran Özel, “Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ve Murat Emir’den oluşan yeni grup yönetimi ‘değişimciler’den oluşmuş oldu.” şeklinde konuştu.

Özel, toplantıda partiden ayrılması gereken bir milletvekili olduğunu belirterek gerekenin yapılacağını ve disiplin sürecinin başlatılacağını ifade etti.