CHP MYK’dan PKK Saldırılarına İlişkin Açıklama ve Eleştiriler

CHP MYK’dan bildiri: PKK terör örgütünü lanetliyoruz

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), dün Özgür Özel liderliğinde bir araya geldi. Toplantının ardından yayımlanan bildiri, şu şekilde özetlenebilir: “22-23 Aralık 2023 gecelerinde, PKK terör örgütünün düzenlediği saldırılarda 12 evladımızı şehit verdik. Derin bir üzüntü ile birlikte, başka bir saldırı sonucunda da 9 askerimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diler, acılı ailelere ve milletimize başsağlığı, yaralanan askerlerimize de acil şifalar temenni ederiz. PKK terör örgütünü ve terörist saldırılarını lanetliyoruz.

SORULARIMIZ HALA YANIT BEKLİYOR
Saldırıların ardından sorduğumuz sorular hâlâ yanıtsız kalmış, iktidar önlem almadan, sorumluluğunu yerine getirmedi ve kara haberlerin gelmesini engelleyemedi. Vatanımızın her yanına bayrağa sarılı şehit cenazeleri gelmekte ve görüyoruz ki, iktidar partisi Mehmetçiklerimizin güvenliğini tam anlamıyla sağlayamamaktadır. Hain saldırıların neden önlenemediği konusunun açıklığa kavuşturulmaması, şehitlerimize saygısızlık anlamına gelir ve ülkemiz için milli bir güvenlik sorunudur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu konuyla toplanması ve halkın bilgilendirilmesi gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve askerlerimizin güvenliği için üzerimize düşeni kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.”

ÖZEL: ARTIK SUSMAYACAĞIZ
CHP Lideri Özgür Özel, MYK toplantısının ardından önemli eleştirilerde bulundu. Geçen ay yaşanan şehitlerin ardından yayımlanan bildiri tartışmasına değinen Özel, “Eğer imzaların atılması şehitlerimizi durdursaydı, artık evlatlarımızın kanı yerde kalmamalı diyoruz. Önlemler tam olarak alınmadıkça, o evlatlarımızı üs bölgelerinde tutmamalıyız. Bu millet artık susmayacak, biz de susmayacağız. Bu düzen değişecek, kararlıyız” ifadelerini kullandı. Özel ayrıca bugün yapılması planlanan mitingin de iptal edildiğini belirtti ve “Yasta olduğumuz bir günde miting yapmak doğru olmaz” dedi.