CHP New York’ta Türkevi’ni Kullanacak

ABD’ye giden Özel Türkevi’ni kullanacak

CHP, ABD ziyaretlerinde New York’taki Türkevi’ni kullanacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hürriyet’e verdiği demeçte, otellere oda dışında rezervasyon yaptırmayacaklarını ve toplantılar için Türkevi’ni kullanacaklarını açıkladı. Özel ayrıca, “Bunu aktardığımızda oradaki görevli arkadaşlar da bundan memnun oldu. Dışişleri Bakanı üzerinden bu süreci yürüteceğiz” dedi.

Özel, Türkevi’ne ilk ziyaretini ABD gezisi sırasında New York’ta yapılacak Sosyalist Enternasyonel toplantısı için gerçekleştireceğini belirtti. Özel, dün ABD’ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, “ABD’de ben Türkevi’ne gideceğim. Sayın Büyükelçimiz ve BM Daimi Temsilcimizden randevu istedik. Yalnız bizim o ziyaretlerimiz cuma gününe planlandı” şeklinde konuştu.

Özel ayrıca, ABD temaslarında AB üyeliği konusunda destek beklentilerini dile getireceklerini ve İsrail’in saldırgan politikalarına karşı seslerini yükselteceklerini ifade etti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası siyasi yasak kararı hakkındaki soruya da cevap veren Özel, “Hepimizi utandırır böyle bir karar. En kısa zamanda geri döneriz. Günü geldiğinde hep birlikte en doğru kararı veririz” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’na destek veren CHP’li yöneticiler, olası siyasi yasak kararına karşı bir eylem planı oluşturduklarını açıklarken, İmamoğlu davaya ilişkin “Tam bir sefillik” ifadelerini kullandı.