CHP ve İYİ Parti Arasında Yerel Seçim İşbirliği Görüşmeleri Devam Ediyor

Özel- Akşener görüşmesi... Ankara ve İstanbul’da iş birliği masada

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, dün sabah Meral Akşener ile yapacakları görüşmeye Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek ve Gül Çiftçi ile Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile birlikte katıldı. İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada, her iki liderin de görüşmeye verdiği önem “kurmay ağırlığı” olarak değerlendirildi.

Özel, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmede Akşener’e, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere iki partinin de uzlaşacağı bölgelerde “seçim işbirliği” yapma önerisini iletti. Akşener ise bu öneriyi partisinin yetkili kurullarına danışacağını belirtti. İYİ Parti’nin pazartesi günü yapılacak olan Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu toplantılarına odaklanılırken, Özel görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

“İYİ Parti’nin kamuoyunda bilinen ve bizim tarafımızdan da saygıyla karşılanan bir GİK kararıyla tüm seçim bölgelerinde yerel seçime kendi adaylarıyla katılma iradesi vardı. Biz bu ziyaretimizde bu karara saygılı olduğumuzu ifade ettik. Bu nedenle yerel seçimlere ilişkin somut bir teklifte bulunmadık. Ancak daha önce de ifade ettiğim gibi, ittifak kelimesi yerel seçimlerde esneklik, hızlı karar verme ve ikili işbirliklerini gerektiriyor. İttifak kelimesi kalabalıkları ve uzun süren toplantıları çağrıştırıyor. Biz İYİ Parti’ye, önümüzdeki yerel seçime yönelik olarak işbirliği yapabilip yapamayacağımızı ve GİK kararının yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini sorduk. Sayın Genel Başkanımızdan bu konuda bir cevap aldık.”

Meral Akşener de Özgür Özel’i seçilmesi nedeniyle tebrik ederek, “Allah utandırmasın” dedi ve şunları söyledi:

“Bizim bir kararımız var, 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. Biz iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı bölgelerde işbirliği yapabilir miyiz sorusunu, iş birliği konusunu GİK’e tekrar götürebilir misiniz sorusu üzerine konuştuk. Pazartesi günü doğal olarak GİK’i toplayacağız. Bu soruyu GİK’e soracağız. Onların vereceği cevabı göreceğiz. Umarım her şey Türkiye için iyi olur.”

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ziyaret ettiği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da telefonla aradığı Meral Akşener’i İYİ Parti yetkili kurullarının, Ankara ve İstanbul’da işbirliğine yeşil ışık yakabileceği söylentileri dolaşıyor. Gelişmelere bağlı olarak bu işbirliğinin diğer bazı illeri de kapsayabileceği söylenirken, İYİ Parti’nin adayını açıkladığı veya açıklamaya hazırlandığı yerlerde işbirliği olmayacağı belirtiliyor.