CHP’de Değişim Tartışmaları Sürüyor: Kongre Süreci Etkilenecek mi?

Kılıçdaroğlu seçim ve kurultay mesaisinde

Merkez sağındaki partilerde yaşanan değişim tartışmaları CHP’de de etkisini gösteriyor. Mersin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar farklı siyasi figürlerle yaptığı görüşmelerine bir yenisini daha ekledi. Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal’la da bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun, örgüt buluşmasında değişim tartışmalarına ve adaylığına yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun değişim çağrısı da parti içinde yankılanıyor. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, değişimin kapsamına ve nasıl olacağına sonuçta delegelerin karar vereceğini açıkladı. Tahsin Tarhan ise CHP’nin genlerini yenilemek adına kurultayda tüzük değişikliği yaparak milletvekili adaylarının sadece iki dönem görev yapabileceğini öneriyor.

Bu hareketlilik, CHP’nin yaklaşan kongre sürecini de etkileyebilir. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun örgüt buluşmasında örgüt için düşündüğü yeni modele ilişkin bilgilendirmede bulunacağı da belirtiliyor. Sonuçta, CHP’nin değişime ihtiyacı olduğu ve yenilenmesi gerektiği konusunda genel bir kabul var. Ancak, değişim nasıl olacak ve kimler ne şekilde etkilenecek, henüz belirsizliğini koruyor.