CHP’de Kongre Süreci Başlarken İmamoğlu Açıklaması Tartışmaları Beraberinde Getiriyor

CHP’de kongreye İmamoğlu ayarı

CHP Genel Merkezi, seçim sonrası MYK ve Meclis yönetimi değişiminden sonra kongre sürecine girdi. Merkez Yönetim Kurulu’nun önceki günkü toplantısında takvim açıklanarak süreç başlatıldı. Kongre süreci, il kongrelerinin tamamlanacağı 15 Ekim’e kadar uzanacak. Büyük kongre tarihinin boş bırakılması ise parti içindeki siyasi tartışmalar ile mümkün adaylık senaryoları nedeniyle yorumlanıyor.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olup olmayacağına bağlı olarak kongre tarihi belirleneceği ifade ediliyor. İmamoğlu’nun adaylığına yönelik değişik senaryoların olası sonuçları tartışılırken, parti genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun örgüt çalışmalarını her bölge için ayrı ayrı görevlendireceği özel danışman ekiplerle yürüteceği bildirildi. Özellikle kongre sürecinde örgütlerin kontrolünü elinde tutmak istenirken, Genel Başkan’ın tabandaki hayal kırıklığının farkında olduğu ve seçimlere odaklanmak istediği belirtiliyor.

Bu süreçte İmamoğlu’nun adaylığına yönelik duyurulan çıkışın delege savaşına neden olacağı öngörülürken, Genel Başkan’ın kongrede tüzük değişikliği öngördüğü ve ön seçim kartını kullanabileceği ifade ediliyor. Kulislerde kongre sürecinde yaşanabilecek siyasi tartışmaların, parti için olumsuz etkileri olabileceği belirtiliyor.