CHP’de örgüt yapısında değişim tartışmaları sürüyor

CHP’de kurultay hamleleriCHP’de kurultay hamleleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, son MYK değişikliğinde liste dışı bırakıldıktan sonra, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından örgüt işlerinden sorumlu yeni bir atama yapılmayarak örgüt doğrudan kendisine bağlandı. Kılıçdaroğlu, örgütü yeni dönemde görevlendireceği bölge koordinatörleriyle yöneteceğinin mesajını verdi. Kongreye giden CHP’de muhalif seslerin ilk kez bu kadar yükseldiği bir ortamda, gözler Kılıçdaroğlu’nun atayacağı örgüt koordinatörlerine yönelmiştir. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun düşündüğü bazı önemli isimlerin mesafeli tutumları nedeniyle bu görevlere getirilemediğine dair iddialar dolaşmaktadır.

Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) yeniledikten sonra, seçimin ardından yeni döneme ilişkin hazırlıkların gözden geçirilmesi için ikinci kez toplandı. Ayrıca, cumhurbaşkanı adaylığından hemen sonra veda ettiği Meclis Grubu’na 97 gün aradan sonra geri dönüş yaparak, basına kapalı ve açık olmak üzere iki grup toplantısı düzenleyecek. Bu grup toplantılarında, seçimlerin ardından partideki değişim taleplerine karşılık vermek için mesajlar vereceği belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Haliç Su Sporları Merkezi’nin açılışının ardından yaptığı açıklamada, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u başka bir partiye mi verelim?” sözleri hakkında yorum yaparken, siyasette bir değişim vadettiklerini belirtti ve partisinin bu yönde adım atmasını ısrarla istediğini ifade etti. İmamoğlu ayrıca, adaylığı konusunda sorulan soruya “Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde, aynen İstanbul’da olduğu gibi büyük bir değişim” yanıtını verdi.