CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: “Seçim mağlubiyetinin sorumlusu Genel Başkan’ın kendisi”

Tanju Özcan'dan çarpıcı iddia: Akşener, Yavaş'ın oyununa geldi... İYİ Parti lideri 6'lı Masa'dan neden kalktı?

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Tv100 canlı yayınında seçim süreci ve parti içi konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Özcan, “Köylü milletin efendisidir” sözünü dile getiren CHP’nin kurucu Genel Başkanı’na atıfta bulundu ve köylüleri suçlamanın bir anlamı olmadığını belirtti. Seçim mağlubiyetinin nedeninin sorumlusunun Genel Başkan Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Özcan, “Mağlup olduk, yenildik” dedi.

Parti içi demokratik bir yaklaşımın olmadığını söyleyen Özcan, “Kılıçdaroğlu göründüğü gibi demokrat biri değil, ağzından demokrasiyi düşürmüyor ama demokrasi adına hiçbir şey yapmıyor” şeklinde konuştu. İhraç sürecine ilişkin ise CHP’nin adil bir şekilde hareket etmediğini vurgulayan Özcan, özellikle Kılıçdaroğlu’nun bazı partilileri benimsediği için yaptırım uyguladığını belirtti.

Özcan ayrıca İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan kalkmasına da değinerek, “Akşener’in 3 Mart’ta yediği bir siyasi kazık var. Mansur Yavaş’ın oyununa geldi. Meral hanım gibi tecrübeli bir siyasetçi, birileriyle görüşmeden çıkar mı… Yavaş önce adaylık teklifini kabul etti. Akşener de çıktı masadan kalkıyorum kendim yürüyeceğim dedi, olayın özü bu. Sonra geç saatte ‘Yanındayız’ tweetini atan Mansur Yavaş’tı” açıklamalarında bulundu.