CHP’nin Florya Kampüsünde Yurtdışı Örgütlenme Çalıştayı

CHP lideri Özel'den 'gri liste' açıklaması

CHP Genel Merkezi tarafından 28 Haziran- 1 Temmuz tarihlerinde İPA Florya kampüsünde “Yurt Dışı Örgütlenme İkinci Yüzyıl Vizyonu Çalıştayı” düzenleniyor. Programın tanıtımına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirildiği çalıştayda, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldılar.

Açılış ve tanıtım konuşmalarının ardından basına kapalı devam eden çalıştayda Özel ve İmamoğlu’nun yanı sıra çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve parti yöneticisi de bulunuyorlar.

“KENDİMİZE TABİRİ CAİZ İSE ÇEKİ DÜZEN VERMEK ZORUNDAYIZ”

İmamoğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin özellikle Türkiye’nin dönüşüm yolculuğunda verdiği ilk görev, değişime önce kendimizden başlamak zorunda olduğumuzu hatırlamamız. Eksiklerimizi, hatalarımızı, yüzleşmek ve kendimize bu anlamda tabiri caiz ise çeki düzen vermek zorundayız.”

İmamoğlu, “1977 ve 2024 arasındaki o uzun mesafe” hakkında ise şunları söyledi: “Bugün gururla belirtmeliyiz ki 1977’den beri ilk kez partimizin birinci olduğu meselesini söylüyoruz ama bir yanıyla da çok derin düşünmemiz gereken bir sonuçtur bu.”

“TÜRKİYE’Yİ ÇOK BAŞKA COĞRAFYALARIN BİR PARÇASI HALİNE GETİRMEK İSTEYENLERİ GÖRMEMİZ GEREKİYOR”

Özel, programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Yurt dışında yaşayan Türklerin, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ya da Türkiye ile bağı olan herkesin derdiyle dertlenmek, iyi kötü gününde onunla birlikte olmak ve sorununa temas çok önemli.”

Özel ayrıca, “Aşırı sağın hedefinde yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın olduğunu, bu konunun ciddiyeti üzerine düşünmek gerektiğini” vurguladı.

“AŞIRI SAĞCILARIN AVRUPA’DAKİ YÜKSELİŞLERİ SON DERECE ENDİŞE VERİCİ”

Özel’in konuşmasından bir bölüm: “Avrupa’da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcıların yükselişine değinerek, aşırı sağın tehlikesine dikkat çekti. Türkiye’nin de aşırı sağcıların etkisinde kalmaması için önlem alınması gerektiğini belirtti.”

Özel ayrıca, “Türkiye’nin Avrupa’yla ilişkilerinden ve uluslararası alandaki temsiliyetinden bahsederek, ülkenin durumunu değerlendirdi” şeklinde konuştu.

“BU ÖVÜNÜLECEK DEĞİL ÇOK UTANILACAK BİR DURUM”

Özel’in sözlerinden bir kısmı şu şekilde: “Türkiye’nin yurtdışındaki durumunu ve uluslararası arenadaki konumunu değerlendirerek, ülkenin yaşadığı bazı sıkıntılara değindi. Gri listeden çıkışımızın önemine ve ülkenin Avrupa ile ilişkilerine yönelik eleştirilere işaret etti.”

“TÜRKİYE, AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI’NA VİZE İLE GİDEN TEK ÜLKEDİR”

Özel, şu sözlerle devam etti: “Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası’na vize ile gittiğini belirterek, ülkenin uluslararası alandaki temsiliyetine dikkat çekti. Ülkenin yönetimini eleştirerek bazı kararların yanlışlığını vurguladı.”