“CHP’nin Ortak Terör Kınama Bildirisine İmza Atmaması Tartışmalara Yol

PKK terörüne karşı ‘ortak bildiri’ tartışması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in terörü lanetleyen ortak bildiriye imza atmak için şartlar öne sürmesini eleştirdi. Çelik, CHP yönetiminin Mehmetçiğin yanında saf tutmak ve PKK terörünü lanetlemek yerine başka hesapların peşinde koştuğunu belirtti. Bu tutumun, Türkiye’nin milli güvenliği konusunda yapılan siyasi savrulmalarının bir devamı olduğunu ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Başarır ise Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 1999-2002 arasında 20, sonraki 21 yılda ise binlerce şehit verildiğini vurguladı. Mehmetçiğin yanında saf tutmak ve terörü lanetlemek yerine CHP’nin bahaneler ileri sürdüğünü söyledi. CHP’nin bu hassas konuda iradesini ortaklaştırmak ve AK Parti’nin kirli siyasetine ortak imza atmak zorunda olmadığını belirtti. Şehitler için CHP’nin tekil olarak tepkisini ortaya koyduğunu ifade etti.

TBMM’de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi gruplarının imzasını taşıyan ortak bildiri, bölücü terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği saldırılarda 12 askerin şehit olmasını kınadı. Bildiride, terör saldırılarına karşı birlik ve bütünlüğün önemine vurgu yapıldı. Terör ve şiddetin hedefine ulaşamayacağı ve Türk milletinin teröre boyun eğmeyeceği ifade edildi.

CHP Lideri Özel ise CHP’nin bildiriye imza atmamasının nedenine ilişkin açıklama yaptı. Terörle mücadele ederken hükümete destek vermenin farklı bir şey olduğunu ve hata yapan iktidarı tartışmamanın başka bir şey olduğunu belirtti. CHP’nin terörle mücadele konusunda herhangi bir sıkıntısı ve taviz verme durumu olmadığını ifade etti. Özel, CHP’nin imza atmak yerine daha etkili bir muhalefet yapmak istediğini ve iktidara nefes olmak yerine şehit ailelerinin haklarını savunacaklarını söyledi.

Bu arada, CHP yönetimindeki belediyelerde kutlama ve konser gibi etkinlikler 3 gün boyunca ertelendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak ile çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı. Özel, Manisa Meydanı’nda çektirdikleri fotoğrafı görünce bir kez daha üzüldüğünü belirtti ve şehit olan Enes Budak başta olmak üzere tüm şehitlere başsağlığı diledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, terör saldırıları sonucunda 12 evladımızın şehit olmasını milli bir mesele olarak nitelendirdi ve Türk Milleti’nin milli yası olduğunu ifade etti. Akşener, iktidara ve TBMM’ye milli yasın hemen ilan edilmesi çağrısında bulundu ve Türk milletinin iradesi, vicdanı, hak ve hukukunu koruma görevini yerine getirmelerini istedi.