CHP’ye Mustafa Sarıgül’den sürpriz destek: “Erzincan modeli” Türkiye modeli yapılacak!

İmamoğlu’na karşı Sarıgül hamlesi

CHP’de değişim taleplerinin gölgesinde kongreye hazırlanan partiye sürpriz bir karar alındı. Erzincan’dan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül liderliğindeki Türkiye Değişim Partisi (TDP), CHP ile birleşme kararı aldı. Sarıgül, yaptığı açıklamada “TDP bugün elini taşın altına koymuştur ve Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya devam edecektir. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Böyle mücadeleler sabır ister. Erzican modeli izlenmesi gereken bir modeldir, bu modeli Türkiye modeli yapacağız. Bu model halkla iç içe olma modelidir.” sözlerine yer verdi.

Kulislerdeki yorumlara göre, sarıgülün bu siyasi hamlesi son MYK değişikliğiyle partinin önemli güç merkezlerine karşı tutum aldığı şeklinde yorumlanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre sürecine yönelik güçlü destek aldığı olarak değerlendirildi. Kulislerde, “Kılıçdaroğlu, Sarıgül’ü son aşamada İmamoğlu’na alternatif olarak mı düşünüyor?” iddiası da gündeme geldi.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son açıklamaları parti içinde tartışılıyor. İmamoğlu’nun bir sonraki seçimde adaylığını koymak veya koymamak konusu henüz belirginleşmezken, bazı CHP’li isimler İmamoğlu’nun kongrelere etkisiyle ilgili olası bir delege savaşı ihtimalinden söz etti.

Parti içindeki tartışmaların artması ise İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın grup yönetimine aday olmamasıyla ilgili yorumları gün yüzüne çıkardı. Engin Altay, “Çekilmeyi bilmek lazım” ifadelerini kullandı. Meclis Başkanlığı seçimlerinde ise CHP listelerinden gelen DEVA, Gelecek ve SP’nin kendi adayları ile yarışması, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından “büyük bir siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendi.