Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarlar: Kayseri ve Diyarbakır’da Karşılaşılan Olaylar

Kayseri’de olaylı gece: İş yerleri ateşe verildi, araçlar ters çevrildi




Kayseri’de Çocuğa Yönelik Cinsel İstismar Olayı

Kayseri Melikgazi ilçesinde Pazar Yerinde Yaşanan Olay

Kayseri Melikgazi ilçesinin Danişmentgazi Mahallesi’ndeki pazar yerinde meydana gelen olayda, Suriye uyruklu İ.A. (26), amcasının kızı Suriye uyruklu M.A.’ya (7) cinsel istismarda bulunurken yakalandı ve şüpheli gözaltına alındı.

Mahalleli olayın ardından toplandı ve kalabalık taşkınlık çıkarmaya başladı. Bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis Özel Harekat ekipleri şüpheliyi bölgeden uzaklaştırırken, kalabalık grup araçları ters çevirip bazı işyerlerini ateşe verdi.

Olaylar sırasında 14 polis memuru ve 1 itfaiye eri yaralandı. İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, olay yerine giderek halkı sakinleştirmeye çalıştı ve “Tepkinizi gösterdiniz. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek” dedi.

Kalabalığın tepkisi devam ederken Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de olay yerine gelerek vatandaşları sakin olmaları konusunda uyardı. Vali Çiçek, “Çok kızgın olduğunuzu biliyorum ama bir daha böyle bir olayın yaşanmayacağını garanti ediyorum” diye konuştu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı olaylarla ilgili soruşturma başlattı ve şüpheli ile mağdur 9 kişi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Suriyeli çocuğun koruma altına alındığını duyurdu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaylarla ilgili 67 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Şüpheli tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunan hesaplar üzerinde de soruşturma başlatıldı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu konuda hukuki sürecin devam ettiğini belirtti.

Olaylar sonrasında hasar tespit edilirken, Melikgazi ilçesindeki Danışmentgazi, Osmanlı, Selçuklu, Hürriyet ve Aydınlıkevler mahallelerinde işyeri ve araçların zarar gördüğü belirlendi. Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Diyarbakır’da Yaşanan Yangın Olayı

Diyarbakır Bağlar’da yaşanan benzer bir olayda, Suriyeli aileye ait eve saldırı gerçekleşti. Evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken polis, suçluların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.