Çocuk İstismarı Davasında Sanık Hapis Cezasına Çarptırıldı

İki kardeşe cinsel istismarla suçlanan şahsa 37,5 yıl hapis

2019 yılında yaşanmış olan bir olay hakkında iddialar ortaya atıldı. İddialara göre, A.A. isimli bir kişi, komşusu olan 6 ve 7 yaşlarındaki iki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Çocuklar durumu annelerine anlattı ve anne hemen suç duyurusunda bulundu. Mağdur çocuklar, Çocuk İzlem Merkezi’ne başvurarak yaşadıkları istismarı detaylı bir şekilde anlattı. İddianamede, A.A.’nın mağdur çocukların evine gidip, birden çok kez cinsel istismarda bulunduğu ve “Birine söylerseniz sizi keserim” diyerek tehdit ettiği belirtiliyor.

A.A.’nın ele geçirilmesi gereken suçlamalar arasında “zincirleme olarak çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “zincirleme olarak cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçları yer alıyor. Dosya, İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanık A.A., yargılama süreci boyunca kendisine iftira atıldığını savundu. Yapılan yargılamada, A.A. suçlu bulunarak iki kardeşe yönelik gerçekleştirilen “cinsel istismar” suçundan toplamda 37,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, “tehdit” suçundan da 7 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Yerel mahkemenin verdiği karar, tarafların avukatları tarafından istinafa taşındı. Dosya, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi tarafından incelendi ve “tehdit” suçundan verilen ceza onanırken, “cinsel istismar” suçunun usulde eksiklikler olduğu gerekçesiyle bozuldu. Dosya, yeniden İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Bozma kararı sonrasında sanık, yeniden hakim karşısına çıktı. A.A. duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Mağdur çocukların ailesi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği avukatları ve Aile Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. Sanık, bir kez daha kendisine iftira atıldığını iddia ederek beraat talep etti. Savunmaların ardından karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, sanığı iki çocuk için ayrı ayrı “cinsel istismar” suçundan 10 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanığın, eylemlerini cebir kullanarak gerçekleştirmesi nedeniyle her çocuk için ayrı ayrı 15 yıl hapis cezası verildi. Eylemlerin birden çok kez tekrarlanması nedeniyle de ceza artırımı yapıldı. Sanığa, her bir çocuğa yönelik eylemlerinden dolayı 18 yıl 9 ay, toplamda ise 37,5 yıl hapis cezası verildi. Cezalarda herhangi bir indirim uygulanmadı. (DHA)