“Çocuk İstismarına Karşı Adalet Arayışı: Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli Davası”

Utanç davasında karar günü

Yusuf Ziya Gümüşel’in Kadir İstekli ile 6 yaşındayken evlendirdiği iddiaları geçtiğimiz yıl aralık ayında ortaya çıkmış ve toplumda büyük infiale sebep olmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir İstekli’nin şimdi 25 yaşında olan H.K.G.’ye 6 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğu iddialarına ilişkin soruşturma başlatmıştı. H.K.G., suç duyurusunda babasının talebesi olan Kadir İstekli ile babasının düzenlediği dini nikahla evlendirildiğini ve o günden beri cinsel istismara maruz kaldığını iddia etti. H.K.G. ayrıca, çektiği ses kayıtlarını delil olarak sunmuştu.

Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli gözaltına alındı ve 15 Aralık 2022 tarihinde tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, Kadir İstekli hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel hakkında ise ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası talep edildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada, bugün görülecek olan 4. celsesi sonucunda karar verilecek. Suçluların adalet önünde hesap vermesi ve çocuk istismarına karşı sıfır tolerans politikası ile adaletin sağlanması umut ediliyor.