Çokay’nın Süreci, Aktürk’ten Terörle Mücadele

İnsan kaçakçılığına karışmıştı... Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay İçin Yürütülen İdari Süreç Devam Ediyor

Son dönemde yaşanan olaylar neticesinde emekli Tuğgeneral Bilal Çokay hakkında yürütülen adli sürecin yanı sıra idari süreç de devam ediyor. Uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedildiği ve emir astsubayının TSK’dan ilişiğinin kesildiği belirtildi. Çokay hakkında alınacak kararın Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldükten sonra kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Yapılan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisiyle Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 845’i Irak’ın, 880’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere bin 725 terörist etkisiz hâle getirildi. Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 529 şahıs yakalandı. 1383 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur.”