Cumhur İttifakı Zirvesinde Gündeme Gelen Konular

Cumhur İttifakı zirvesi... Gündem yerel seçim

Beştepe’de Cumhur İttifakı’nın zirvesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Basına kapalı olarak düzenlenen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Bahçeli ile yapılan istişarede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılımı ve Nahçıvan ziyareti hakkında temas ettiği belirtildi. Meclis’in açılmasıyla birlikte İsveç’in NATO üyeliği konusu da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan’dan dönüşte İsveç meselesi hakkında Cumhur İttifakı olarak görüşmeler yapacaklarını belirtti.

Ayrıca, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde yerel seçimler de ele alındı. AK Parti ve MHP’den oluşan heyet, bir süredir Büyükşehirler üzerinde ittifak yapma çalışmalarını sürdürüyordu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hangi adayların çıkarılması gerektiği liderler tarafından tartışıldı.

Sivil bir anayasa konusu da toplantının ana gündem maddelerinden biriydi. Erdoğan, Meclis grubunun sivil anayasa konusunda çalışmalar yapma çağrısını ileteceğini belirtti. Cumhur İttifakı liderleri, Meclis’in yeni döneminde sivil anayasa yapma konusunda kararlı olduklarını bir kez daha vurguladı. Aynı zamanda, gelecek dönemde Meclis’e sunulacak olan kanun teklifleri ve enflasyonla mücadele için alınan ve alınması planlanan tedbirler gibi ekonomik gelişmeler de değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın Anım Günü’nü Twitter üzerinden kutladı. “Karabağ’ın ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kahramanca özgürlük mücadelesinin başlangıcı olan Anım Günü’nde tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Qarabağ Azerbaycan’dır!” ifadelerini kullandı.