Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa’daki Türklerin Haklarını Koruyacağız

ABD’de vicdanlı öğrenciler linç ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa’daki Türklerin Haklarını Korumaya Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün UID Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı katılımcılarını kabul töreninde yaptığı konuşmada, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin Avrupa’da Türklerin haklarını koruma ve entegrasyon süreçlerine destek olma görevine vurgu yaptı. Erdoğan, “Bugün yaklaşık 7 milyon insanımız Avrupa’da yaşıyor ve Avrupalı Türklerin neredeyse yarısının Almanya’da ikamet ettiğini” belirtti.

Erdoğan, Avrupa’daki Türk diasporasının karşılaştığı zorluklara da dikkat çekerek, “Bizi ve Türkiye’yi susturmayı amaçlayan kampanyalara karşı durduklarını ve Türkiye’nin 7 aydır devam eden Gazze krizinde insani yardımlarını sürdürdüğünü” belirtti. Ayrıca, “Antisemitizme karşı gösterilen hassasiyetin, İslam düşmanlığı ve ırkçılık kaynaklı saldırılara yeterince odaklanmadığını” ifade etti.

Erdoğan, Batılı liderlerin Gazze’deki katliamlara sessiz kalması konusunda eleştirilerde bulunarak, “İsrail’e ‘artık yeter’ diyecek cesur bir yürek göremediklerini” dile getirdi. Ayrıca, Batı ülkelerindeki Filistin’e destek veren akademisyenler ve öğrencilerin maruz kaldığı zorlukları da hatırlattı ve “Türkiye’nin demokrasi savunucularının Batı’daki olaylara sessiz kaldığını” öne sürdü.

Son olarak Erdoğan, “Türkiye olarak, tüm inançların barış içinde bir arada yaşadığı bir bölge istediklerini ve antisemitizm başta olmak üzere her türlü ırkçılığa karşı olduklarını” vurguladı.