Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane’yi Ziyaret Etti ve Müjdeler Verdi

Erdoğan’dan Bayburt ve Gümüşhane’de yerel seçim mesajı: Yine bir rekor bekliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt’ta ikinci turda yüzde 82.45 oy aldığı için teşekkür ziyareti gerçekleştirdi ve toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, tırnak içindeki ifadesiyle şunları dile getirdi: “Bayburt’ta 28 Mayıs’taki sonuçlar kendini gösteriyor. Bu büyük katılım ve desteğiniz için, şahsım ve Cumhur İttifakı adına teşekkür ediyorum. Bayburt, son seçimde yüzde 78.86 olan oy oranını şimdi yüzde 82.45’e yükseltti. Yüzde 82.45 oy oranıyla rekor kırarak birinciliği kimseye kaptırmayan Bayburt’a teşekkür ediyorum. Sandıkları patlatan Bayburtlu kardeşlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, hiç endişe etmeyin. Bayburt, bu tercih ile Türkiye’nin geleceğine de sahip çıkmıştır. Bayburt, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında bizimle birlikte yol alıyor.” Erdoğan, ayrıca mahalli idareler seçimlerinde de yine rekor bir destek beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından yeniden göreve gelmenin ve 5 yıl daha hizmet etme imkanına sahip olmanın önemine değindi. Kabineyi hızlı bir şekilde oluşturduktan sonra ülkenin sorunlarını çözmeye başladıklarını belirtti. Farklı kesimlere yönelik pek çok müjde verdiklerini söyleyen Erdoğan, emeklilerin maaşlarıyla ilgili düzenlemelerin Meclis’e sunulduğunu ifade etti. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine enflasyon zammına ilave refah payıyla yüzde 25 zam yapacaklarını ve emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı.

Erdoğan, enflasyonla mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. Fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade ederek vatandaşların haklarına göz dikmelere izin vermeyeceklerini söyledi. Ticaret Bakanlığı’nın gerekli işlemleri yapacağını ve hayat pahalılığıyla mücadelenin kararlı şekilde devam edeceğini dile getirdi. Hırsızlara gereken hesabı soracaklarını belirtti.

Erdoğan, Gümüşhane’deki toplu açılış töreninde ise şu şekilde konuştu: “Seçimlerde sadece 7’li koalisyon masasını devirme başarısı göstermediniz, aynı zamanda Pensilvanya’dan Kandil’e kadar tüm destekçilerini de sandığa gömdünüz. Verdiğiniz tokatla onların dengelerini alt üst ettiniz. Kendilerini toparlayamadılar ve hala şoktalar. Gümüşhane’de 1 milyar 100 milyon lira tutarında 52 farklı alanda hizmetler tamamlandı. Biz sözlerimizi yerine getiren siyasetçileriz. Son 21 yılda Gümüşhane’ye 32 milyar lira tutarında kamu yatırımı gerçekleştirdik. Ayrıca Gümüşhane’de ‘İlk Evim’ projesi kapsamında toplamda 398 konut inşa edeceğiz.” Erdoğan, seçimlerin üzerinden 8 hafta geçmesine rağmen hiçbir kişinin istifa etmediğini ancak hezimetlerini zafer gibi pazarlamaktan vazgeçmediklerini belirtti. Yunanistan’da Çipras’ın seçimleri kaybedip istifa ettiğini hatırlatarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dikkat çekti ve “Gazi’nin hürmetine CHP’ye oy veren vatandaşlarımıza Allah sabır versin” dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan Gümüşhane’de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde “Bizim bu yaptığımız dev yatırımın karşısında tek bir kişi istifa etmedi” diye konuştu. Erdoğan, “Partisi olan hemen herkes CHP Genel Başkanı’ndan ya Cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bir bakanlık sözü aldı. Gazi’nin hürmetine CHP’ye oy veren vatandaşlarımıza Allah sabır versin” diyerek Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.