Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin Açılışında Mazlumlara Verilen Destekten Bahsetti ve Türkiye’nin Birlik ve Dayanışma Önceliğini Vurguladı

Erdoğan’dan Netanyahu’ya: Gidicisin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen yıl mayıs ayında temeli atılan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin açılış törenine katılarak şunları dile getirdi: “Türkiye olarak, kendi vatandaşlarımıza sahip çıktığımız gibi, komşularımızdan başlayarak bölgedeki ve dünyadaki mazlumlara da yardım elini uzatıyoruz. Hem 5 asır önce engizisyondan kaçan Museviler, hem de Avrupa’daki mezhep savaşlarından kaçan Hıristiyanlar için kapılarımızı açtık. Şimdi Netanyahu, yanına iki bakanını alıp basın açıklaması yaparak rahatsız olmuş. Fransa Devlet Başkanı Macron’un açıklamaları ve Riyad Zirvesi de onu rahatsız etmiş. Ben de geçenlerde uçakta şunları söyledim: “Netanyahu, sen bu günleri yaşıyorsun. Ancak seni daha zor günler bekliyor. Neden mi? Ölen bebeler, kefene sarılan 3 yaşındaki, 5 yaşındaki çocuklar, annelerin kokladığı şehit çocuklarının cesetleri seni iflah etmez. Netanyahu, bil ki, gidiyorsun, gidiyorsun. Mazlumun ahı sana zarar verir. Netanyahu, adalet geciken adalettir. Çıkacak.”

Riyad Zirvesi’nde bunları açık bir şekilde gördük. İslam dünyasının birlik, beraberlik ve dayanışması önemli olsa da, Türkiye’nin birliği, beraberliği ve dayanışması daha da önceliktir. İslam dünyası Türkiye’ye bakıyor. Balkanlar’dan Kafkaslara kadar evlerinden kovulan soydaşlarımıza nasıl kucak açtıysak, herkes biliyor. Zalim ya da mazlumun kimliğine bakmaksızın, düşenin elinden tuttuk ve zulme engel olmaya çalıştık. Bugün, Gazze halkına yönelik yapılan katliamlara karşı en güçlü tepkileri verirken, yine sadece insani açıdan meseleye yaklaşıyoruz. Tüm çabamız, daha fazla kan, gözyaşı ve yıkım olmadan ateşkesin sağlanması ve bölgemizde barış ortamının hakim kılınması içindir. Geçmişte sömürgecilik ve soykırım gibi utanç verici olayların hiçbir lekesi bulunmayan bir ülke olarak, sorumluluklarımızın farkındayız.

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri, hem çocuklara hem yaşlılara hem de kimseye-refakatsiz kalanlara hizmet verecek şekilde tasarlandı. 3 katlı 23 bloktan oluşan projede, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve koruma altındaki çocuklara yönelik her türlü ihtiyacı karşılayacak birimler bulunacak. Yaklaşık bin yatak kapasiteli komplekste odalar, 1, 2, 3 ve 4 kişiye uygun olarak tasarlandı. Tesisin içinde sağlık kontrollerinin yapılacağı poliklinik, çocuk yuvası, rehabilitasyon ve sosyal merkez, iş atölyeleri ile cami, kilise ve havra gibi ibadet yapısı da mevcut. Rehabilitasyon ve sosyal merkezin içerisinde fitness, fizik tedavi ve hamam gibi alanlar da yer alırken, peyzaj düzenlemesi kapsamında yürüyüş yolları, oturma alanları, bisiklet yolları, göletler ve hobi bahçeleri oluşturuldu. Yerleşke içinde ulaşım ise elektrikli araçlarla sağlanacak.