Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin ve BM üzerine çarpıcı açıklamalar!

Güvenlik Konseyi’nde yerimizi istiyoruz






Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Dönüşü Gazetecilere Verdiği Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Dönüşü Gazetecilere Verdiği Mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti sonrası gazetecilerle yaptığı sohbette Filistin’deki durumu değerlendirerek, “Filistin’de soykırım yapmış bir suçlunun Birleşmiş Milletler çatısı altında yer alabilmesi gerçekten bir utanç vesilesidir” dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in İsrail’e yönelik kararlarını ihlal etmesini eleştirerek, “İsrail, Birleşmiş Milletler kararlarına zerre saygısı olmayan, Birleşmiş Milletler’in ilkelerini defalarca çiğnemiş bir devlettir. BM görevlilerinin sayısının azalması da kaygı vericidir. Üzgünüm ki Birleşmiş Milletler güçsüzün haklı olduğu bir yapıya dönüşmüştür.” açıklamasında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi’ndeki dokunulmaz beş üyenin ayrıcalıklarını eleştiren Erdoğan, “Müslüman ülkelerin daimi üyelik talepleri göz ardı edilmekte, adaletsizlik açıkça görülmektedir” dedi.

Erdoğan, Lübnan’daki acılı durumu da değerlendirerek, “Lübnan’ın güneyinden yaşanan tahliye acımasız bir tablo oluşturuyor. İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumunu yakından takip ediyoruz” dedi ve ekledi, “Gelen ABD başkanının ilişkilerin devamlılığını umut ediyoruz. ABD ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz.”

Ekonomik konulara da değinen Erdoğan, “Enflasyonla mücadelemizde başarılı adımlar attık. Fırsatçılara geçit vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, Ankara’da yaşanan mezuniyet törenindeki tartışmalı kılıç meselesi hakkında da konuşarak, “Kılıç olayı önemsiz birkaç kişinin sorumsuz davranışıydı. Gereken adımlar atılacak, hak ettikleri cezayı alacaklardır” dedi.