“Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze İçin Gönüllerimiz Alev Alev Yanıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya kör sağır oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son mitinginde yaklaşık 1.5 milyon kişinin katıldığını belirterek şu mesajları iletti: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını yarın coşkuyla kutlarken, bugün ise yüreklerimizin alevinde Gazze için haykırışımızı tüm dünyaya duyuracağız. Gönlümüzü ve gözlerimizi bize dönmüş kardeşlerimizin derdiyle dertleniyoruz, yardım eli uzatıyoruz ve gerektiğinde sınırlarımızı açıyoruz. Gazze için de bugün olduğu gibi her zaman hazırız.

Netanyahu terörist ise Hamas da ‘terörist’ sayılıyor. Bu utanç verici. Maalesef, kimileri Gazze’yi çok uzakta görüyor ve bunu açıkça ifade ediyor. Adana neyse, Gazze de oydu. Edirne neyse, Üsküp de oydu. Gaziantep neyse, Halep de oydu. Nasıl bir yol izledik, nereden nereye geldik. Gazze, vatan toprağının bir parçasıydı. Çanakkale Şehitliği’ne geldiğinizde mezar taşlarının üzerinde yazanları okuyun. Orada Gazzelilerin yazdığını göreceksiniz.

İsrail, nasıl buraya geldin? İşgalcisin, terör örgütüsün. Batı sana borçlu olabilir, ama Türkiye sana borçlu değil. Erdoğan bunları söylüyor çünkü Türkiye sana borçlu değil. Onlar size olan borçlarını ödemek için ziyarette bulunuyorlar. İsrail, net bir şekilde 22 gündür savaş suçları işliyor. İsrail’i dünyada savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Herkes biliyor ki İsrail, bölgede sadece feda edilecek bir piyondur.

Dün Ukrayna-Rusya savaşında öldürülen siviller için gözyaşı dökenler, Gazze’de ölen çocuklar için seslerini çıkarmıyor. Batı’ya sesleniyorum. Siz yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesi mi istiyorsunuz? ABD, Avrupa ve dişi kalmış canavar hakkında konuşuyorum. Gazze’deki katliamın tamamı Batı’nın eseridir. Bu gece Gazze’nin durumu nasıldı gördünüz değil mi? Her yer karanlık, hiçbir şey yok, yiyecek yok, anestezi olmadan ameliyatlar yapılıyor. Dünya, bu gerçekleri görüyor. Sağırsınız ve kör. Davos’ta da demiştim; Öldürmeyi iyi bilirsiniz. İşte bunlar, öldürmeyi iyi bilirler.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışından temsilciler ve Cumhur İttifakı’nın liderleri olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi’ne katıldı.

Biz bunları çok iyi tanırız. Batı’nın bu kurnaz ve kirli taktiği artık ortaya çıkmıştır. Bunu en iyi biz biliyoruz. PKK’nın, YPG’nin, FETÖ’nün arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Milletimizin de bunları iyi bilmesi gerekiyor. Liberal, özgürlükçü kurum ve kişilerin gerçekte hangi amaçlarla ülkemize engel olmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz. Gazze’de de aynı gerçeklerle karşılaşıyoruz.

BM’de oylama yapıldı. 120 ülke “Evet” dedi, ateşkes için. 40 ülke çekimser kaldı, 13-14 ülke ise İsrail’in yanında yer aldı. İsrail, yalnızlığa mahkumdur ve bu durum sürekli olacak. İsrail’deki sivillere yönelik saldırıları biz de doğru bulmuyoruz. Bunu her fırsatta ifade ettik. Savaşın bir etik ve hukuku vardır. Sivilleri hedef almak, bu etik ve hukuka sığmaz. İsrail topraklarında ne kadar sivilin hayatını kaybettiği de henüz doğru bir şekilde açıklanmadı. Ancak her sivilin ölümü bizim için üzücüdür.”