Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze’ye Yönelik Saldırıları Kınadı ve İsrail’i Eleştirdi

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail örgüt gibi davranıyor, soykırıma varan operasyonlarını derhal durdurmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye yönelik saldırıların artmasını eleştirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Saldırıların genişlemesi, sadece daha fazla acı, ölüm ve gözyaşı getirecektir. Güvenliğin sağlanması, çocukları, kadınları ve sivilleri öldürerek, hastaneleri, okulları, camileri ve kiliseleri bombalayarak mümkün olamaz. Zulümle kalıcı bir düzen oluşturulamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in yönetim tarzını da eleştirdi ve “İsrail yönetimi, hata yapmaktan geri dönmek yerine, bölge dışı aktörlerin etkisiyle örgüt gibi davranmaktadır. Batılı ülkelerin teşvik ettiği ve Batılı medyanın meşrulaştırmak için yarıştığı bu şiddet furyasından bölgenin bir an önce kurtarılması gerekmektedir. Gazze’de insani bir ateşkes sağlama çabalarını samimiyetle desteklemek için tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları davet ediyorum. İsrail yönetimine, sivil halka yönelik saldırılarını genişletmemeleri ve soykırıma dönüşen operasyonlarına derhal son vermelerini yeniden çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, “Müslümanların, Yahudilerin, Hristiyanların ve bu bölgede yaşayan herkesin güvenliğini sağlayacak yeni mekanizmaların kurulmasıyla bölgenin kalıcı istikrara kavuşabileceğine inanıyoruz. Türkiye, masum kan akmasını engellemek, insani trajedilerin yaşanmasını önlemek ve Filistin’deki çatışmaların çözümüne geri dönülmez bir noktaya gelmeden katkıda bulunmaya devam edecektir” dedi.