Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gündemdeki Konuları Değerlendirdi ve Yatırımlarda Güncellemeleri Açıkladı

Erdoğan’dan hastane saldırısına sert tepki: Savaşta bile dokunulmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Milli mücadelenin kahramanlarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılını gururla kutladık. İstanbul Boğazı’ndaki geçit töreninde savunma sanayimizin ilerlemesini gördük. Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’nun liderliğinde gerçekleşen geçit töreni hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Bu tören, donanmamızın gücünü göstermenin yanı sıra stratejik mesajlar taşıdı. Vatanımızı koruma, istiklalimize sahip çıkma ve bağımsızlığımıza gölge düşmemesi için mücadele edeceğimizi tüm dünyaya ilan ettik. Türkiye Cumhuriyeti güçlü, güvende ve itibarlıdır. Siyasi hayatımız boyunca demokrasiye ve milli iradeye bağlı kaldık. Türkiye’ye en büyük yatırımları kazandırdık. Kuşkusuz, Türkiye Cumhuriyeti 100. yaşını kutlarken daha güçlü ve itibarlıdır.”

Cumhuriyetin 100. yılı, Gazze ve Filistin’deki zulmün yaşandığı bir döneme denk geldi. Gazzeli kardeşlerimiz 7 Ekim’den beri büyük bir zulme ve vahşete maruz kalmaktadır. Dostluk Hastanesi, kanser hastalarının tedavisinde büyük bir rol oynayan bir sağlık kuruluşudur ve İsrail barbarlığının son kurbanı olmuştur. Bu saldırı, İsrail’in insan haklarına, hukuka ve değerlere saygı duymadığının açık bir kanıtıdır.

Bu katliama son vermek en öncelikli görevimizdir. Ateşkesin sağlanmasını ve kalıcı bir barış yolunun açılmasını hedefliyoruz. Filistin-İsrail Uluslararası Barış Konferansı, bu amaç için en uygun platformdur. Bölgedeki tüm aktörlerin işbirliğiyle yeni bir güvenlik mekanizmasının kurulması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu adıma destek vermeye hazırız. Amacımız, bölgeyi bu kötü durumdan çıkarmaktır.

2024 yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek kredi ve burs miktarlarını güncelliyoruz. Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacağını duyuruyorum. Ayrıca deprem bölgesindeki KOBİ’lere yönelik yeni bir kredi paketi uygulayacağız. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız.