Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Emniyeti için Büyük Adımlar Attı

İstanbul’a aşık olmak her babayiğidin kârı değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen törende, 6.992 polisin göreve başlaması ve 1.573 aracın hizmete alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Ülkemizde geri kalmışlığı, altyapı ve hizmet eksikliğini nasıl ortadan kaldırdıysak, çöp, çamur, çukur, bu pisliklerden, bu İstanbulumuzu nasıl temizlediysek, Allah’ın izniyle 31 Mart itibarıyla yeniden adımları atacak ve İstanbullunun vereceği emaneti merkezi yönetimle beraber yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı, İstanbul’un güvenli, huzurlu, üretken ve cazip bir şehir haline gelmesinin Türkiye’nin istikbaliyle ilgili programlarını uygulamak için önemli olduğunu vurguladı. İstanbul’a duydukları aşkın sadece tarihi zenginliği, fiziki güzellikleri veya manevi derinliğiyle sınırlı olmadığını belirten Erdoğan, şehrin millet ve devlet için taşıdığı stratejik önemden bahsetti. Ayrıca, İstanbul’a hizmet etmek için önce şehrin tüm boyutlarını anlamak ve hak etmek gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, kendilerinin İstanbul’un hâkimi değil, hadimi olduğunu söyledi ve depreme dayanıksız binaların yeniden inşa edilmesi gibi İstanbul’un hak ettiği hizmetleri sunmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Emniyeti’nin Hasdal’a taşınacağını duyurdu. Tören sırasında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Osmanlı dönemine ait ilk motorlu polis aracının maketini hediye etti.