Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez’deki Temaslara İsrail-Gazze Çatışmaları İle Devam Edecek

Kalıcı ateşkes arayışı... Erdoğan Katar’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinden sonra Katar ile olan Körfez temaslarına devam edecek. Bugünkü Doha görüşmelerinin öncelikli gündeminde, İsrail’in Gazze’ye yönelik yeniden başlayan saldırılar, insani yardımların bölgeye ulaştırılması ve rehine takasındaki gelişmeler bulunmaktadır. Erdoğan, Katar ile ateşkesin uzatılması ve kalıcı hale getirilmesi için işbirliği yapacak ve çatışmalara ara verilmesinde kolaylaştırıcı rol üstlenecektir.

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta gazze için yoğun temas trafiğini sürdüreceklerini belirtti. Erdoğan, “Esir takasları ve insani yardımlar, akan kanın bir nebze durdurulması bakımından önemli bir gelişmedir. Mutabakata katkıda bulunan tüm dost ülkelere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın Katar Emiri Al Sani ile görüşmesinde, İsrail-Filistin çatışmalarının yanı sıra ikili ve bölgesel ilişkilerin de ele alınması beklenmektedir. İki lider, ekonomik işbirliği, yatırımlar, ticari ilişkiler ve savunma sanayi gibi alanlardaki gelişmeleri değerlendirecek.