Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez’e Yapacağı Ziyaretlerde Ekonomik İlişkilere Odaklanacak

Erdoğan’dan Körfez turu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya’daki NATO Zirvesi’nin ardından Körfez’e yapacağı ziyaretlerle diplomasi trafiğini sürdürecek. İlk olarak Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek olan Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile bir araya gelecek. Ayrıca, 17 Temmuz’da düzenlenecek Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu’na katılacak.

Erdoğan’ın ikinci durağı ise Katar olacak. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşecek olan Erdoğan, 18 Temmuz’da Katar-Türkiye İş Forumu’na katılacak. Son olarak, 19 Temmuz’da Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçecek olan Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile bir araya gelecek. BAE’de düzenlenecek BAE-Türkiye İş Forumu’na katılacak.

Erdoğan’ın Körfez bölgesinde yapacağı ziyaretin öncelikli gündem maddesi ekonomik ilişkiler olacak. Erdoğan’ın muhataplarıyla sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, lojistik, tahıl, e-ticaret, petrokimya ve finans gibi alanlarda iş birliği konularını ele alması bekleniyor.

Öncesinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Körfez bölgesini ziyaret etmişlerdi. Yılmaz ve Şimşek, BAE ve Katar’da ekonomik iş birliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla çeşitli heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmişlerdi.