Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Ziyaretinde İkili İlişkileri Güçlendirmek İçin Adımlar Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macaristan paylaşımı: İlişkilerimizin her alanında önemli gelişmeler kaydediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu şekilde konuştu: “Bugün, NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız olan Macaristan’ın kuruluş yıl dönümü ve Dünya Atletizm Şampiyonası etkinlikleri vesilesiyle Budapeşte’de bulunuyorduk.”

Erdoğan, ziyaretleri sırasında Macaristan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile bir araya gelerek, davetli diğer devlet ve hükûmet başkanlarıyla da görüşmeler gerçekleştirdi. İki ülke arasında köklü ve güçlü bir dostluk bağı bulunduğunu belirten Erdoğan, ilişkilerin her alanda önemli gelişmelere tanıklık ettiğini vurguladı.

Özellikle ticaret alanında kaydedilen ilerlemeye değinen Cumhurbaşkanı, 2022 yılında ikili ticaret hacminin 3,5 milyar dolar seviyesine ulaşarak tarihin en yüksek seviyesini yakaladığını aktardı. Erdoğan, ortak çabalarla kısa sürede 6 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşacaklarına inançlarının tam olduğunu dile getirdi.

Ziyaretin amacının ilişkileri daha da ileriye taşımak için atılacak adımları ele almak olduğunu belirten Erdoğan, bu kapsamda yapılan görüşmelerin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Ayrıca, Macaristan’ı 19. Dünya Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği dolayısıyla tebrik eden Erdoğan, organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.