Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan Adıyaman’da Depremzedelerle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde: ‘Oy yoksa hizmet yok’ diyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, Adıyaman’da kurulan konteynerkentte depremzedelerle bir araya geldi. Erdoğan, Bahçeli ve Erbakan, konteynerkentte incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Deprem bölgesinde konuşan Erdoğan, “14 Mayıs seçimlerinde verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” diyerek ekledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 66 ile Adıyaman tercihini bizden yana kullandı. Meclis’te de Adıyaman’ın tercihi Cumhur İttifakı’ndan yana oldu”.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakın 50 bin deprem şehidimize, Bay Kemal’in takımı nasıl baktı? ‘Size bir şey yok’ dediler. Bay Kemal, devletimiz kardeşlerinin yanındadır. AFAD’ı ile yanındadır, Kızılay’ı ile yanındadır. Siyasi tercihinden dolayı depremzedelerimizi linç edenler, aşağılayanlar bizim sevdamızın sırrına asla ermediler. CHP, deprem bölgesi ile ilgili sorunu, sıkıntıyı kendilerinde aramak yerine her seferinde insanımızı suçladılar. Milletle irtibatlarını güçlendirmek yerine ‘makarnacı’, ‘kömürcü’, ‘gerici’, ‘yobaz’, ‘takunyalı’, ‘bidon kafalı’ diyerek insanımızı tahkir ettiler.”

Erdoğan, sözlerine devam ederek, “Bugün de aynısını yapıyorlar. Sandığı kabullenmek yerine insanlarımıza ‘cahil’ diyorlar. Milletimiz bunları kaç defa sandığa gömerse gömsün, bu kibirli, kaba tavırlarından asla vazgeçmiyorlar. İstiyorlar ki kimi aday gösterirse millet gidip ‘tıpış tıpış’ oy versin. Yok öyle yağma! Milletin desteğini hak edeceksin. Hizmet edeceksin, bunun için insanlara umut ve güven aşılayacaksın.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “İlk turda diğer adaylara oy veren kardeşlerimizin ülkenin, milletin aydınlık geleceği için bu defa bize destek vermesini bekliyoruz. Vatandaşımızın tek fire dahi vermesini istemiyoruz” dedi. Liderler Kahramanmaraş’a geçerek vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, “Adıyaman’daki deprem felaketinde bazı eksikler olsa da hamdolsun bunları da gidererek, şehrin yaralarını sarmaya başladık. Yıkılanın yerine daha iyisini, dayanaklısını yapacak, evi ve düzeni bozulan kardeşlerimizi yuvalarına mutlaka kavuşturacağız” diye belirtti.

Erdoğan, “Bölgenin dört bir tarafından temeller atıldı, inşaatlar yükselmeye başladı. Evi kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da yeni yuvasına kavuşturana kadar aralıksız çalışacağız” dedi ve ekledi: “Hedefimiz 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut inşa ederek deprem bölgesini eskisinden daha sağlam, planlı ve güzel bir hale getirmektedir. Amacımız ekim-kasım gibi kalıcı konut teslimine başlamaktır.”

Erdoğan, “Bölgede 905 bini aşkın çadır ve 112 bini aşkın konteyner kurduk. Bu geçici barınma merkezleri yanında 13 bine yakın işyerimizi de faaliyete geçirdik” diyerek ekledi: “28 Mayıs seçimleri iyi bir fırsattır. CHP Genel Başkanı ne yaparsa yapsın, hangi kılığa bürünürse bürünsün, hangi maskeyi takarsa taksın bölücü örgütle, FETÖ’yle, tefecilerle, küresel lobilerle, LGBT’lilerle, emperyalistlerle beraber yol yürüdüğünü gizleyemiyor. 28 Mayıs günü sandıklara sıkıca sahip çıkmamız gerekir. Adıyaman’dan farklı bir ses bekliyoruz.”