Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milletimizin iradesi başımızın üstünde” ve “Türkiye Yüzyılını milletin yükünü hafifletmekle inşa edecek”

Bizim kimseyle pazarlığımız yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Ulaşım Sektörü Buluşması’na katıldı. Salonda “Dik dur eğilme taksiciler seninle” sloganlarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında öncelikle cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuştu. En yakın rakibinden 2 milyon 520 bin farkla yüzde 49.5 oy almasına rağmen, sistemin yüzde 50 artı bir oy şartı sebebiyle iş ikinci tura kaldı diyen Erdoğan, “Milletimizin bu iradesinin de başımızın üstünde yeri var” dedi ve Allah’ın izniyle ikinci turda rekor bir oy ve oranla milletin kendilerine cumhurbaşkanlığı görevini tekrar 5 yıllığına tevdi edeceğine inandıklarını vurguladı.

Konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin dertlerini, sıkıntılarını, sorunlarını çözecek hizmetlerin daha da ileriye taşınmasını sağlamak amacıyla neler yapacaklarını konu aldı. Türkiye’nin gölgesinde ve bölgesindeki, dünyadaki gücünü arttırmak için hangi araçları kullanabileceklerine ve hangi ilişkileri harekete geçirebileceklerine dair planlamaları da olduğuna değinerek, kendilerinin kimseyle pazarlığının olmadığını, yalnızca ve sadece milletin emrinde olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yerel esnafın da önemine dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl esnaflar için 150 milyar lira tutarında destek paketleri hazırladıklarını ve yaklaşık 400 bin esnafı 146 milyar liralık krediyle desteklediklerini belirten Erdoğan, gençlerin kendi işlerini kurmalarını teşvik etmek amacıyla yıllık 150 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi almamalarını ve sigorta primlerini de ödemelerini sağladıklarını dile getirdi. Ayrıca Halkbank aracılığıyla 1 buçuk milyon liraya kadar hazine destekli taşıt kredisi sağlandığından bahsetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki güvenlik ve istikrarın önemine de dikkat çekti. Türkiye’nin kazancının, halka yansıtılacak programlar hazırlanmasıyla mümkün olacağını belirten Erdoğan, milletin yükünü hafifletmek ve vergileri düşürmek için çalışacaklarını vurgulayarak, Türkiye Yüzyılını milletin sırtına yeni yükler bindirerek değil, milletin yükünü hafifleterek inşa edeceklerini belirtti.