Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO Zirvesi ve Önemli Açıklamalar

Erdoğan: Zirvede artan terör tehdidini vurgulayacağız... NATO'nun ilk 5 ülkesinden biriyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’nde Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’nde yaptığı açıklamalarda, NATO’nun savunma yapılanmasını güçlendirmek için istişarelerde bulunacaklarını belirtti. Zirvenin, NATO’nun kuruluşunun 75. yıl dönümü nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan ayrıca, “Savunma sanayideki engellerin kaldırılması önemlidir. Dünyada artan terör tehditlerine dikkat çekeceğiz ve NATO’nun gayretlerinin artırılması gerektiğini vurgulayacağız” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin NATO’nun misyonlarına ve harekatlarına en fazla katkı sağlayan ilk 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, “Ülkemiz, NATO’nun bel kemiği ülkelerinden biridir. Gazze’deki olayları uluslararası camianın gündemine taşıyacağız ve İsrail’i durdurmada yetersiz kaldığını vurgulayacağız” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’ın da desteğiyle, KKTC’nin Türk dünyası teşkilatına tam üye olarak kabul edildiğini açıklayan Erdoğan, “KKTC’yi tam üye olarak taşımak için çalışmalarımız devam edecek. Türk devletleriyle ilişkilerimizi güçlendiriyoruz” dedi.

NATO’daki konumlarını güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Erdoğan, “Türkiye olarak mali destek ve NATO’ya sağladığımız güçle ilk 5 ülkeden biriyiz. Filistin konusunda istediğimiz neticeleri alamamış olabiliriz ancak ABD ile yapacağımız görüşmelerde bunları yeniden gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu.