Cumhurbaşkanı Erdoğan Necip Fazıl Kısakürek Anısına Konuştu: Türkiye Yüzyılı’mızı İnşa Ediyoruz ve CHP İdeolojisi Sandığa Gömüldü

Kırsal oy tepkisi

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı tarafından AKM’de gerçekleştirilen ‘40 Yıl 40 Eser’ etkinliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türk siyaseti ve Necip Fazıl Kısakürek üzerine önemli açıklamalar yaptı. “Necip Fazıl üstadımızın aramızdan ayrılışının 40. yılındayız. Eserlerinin tekrar basımını gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum. Gençlik yıllarımda Necip Fazıl Kısakürek ile tanışma şansım oldu ve dünya görüşümün şekillenmesinde onun etkisi büyüktür. Üstad, milletimizi sevmeyi, zalimlere karşı dik durmayı, mazlumların yanında olmayı ve hakkı haykırmayı öğretmiştir. Türk siyasetindeki en büyük sorunun CHP olduğunu düşünen Necip Fazıl, tüm hayatı boyunca CHP ideolojisinin milletimizde yarattığı tahribatları silmek için çalışmıştır.”

Erdoğan, Türkiye’nin son 21 yılda gerçekleştirdiği önemli gelişmeleri de vurgulayarak, “Ayasofya davamızı Necip Fazıl’dan öğrendik ve Ayasofya’yı muazzam bir törenle yeniden ibadete açtık. Türkiye Yüzyılı’mızın inşasıyla kazanımlarımızı perçinleyeceğiz ve demokratik bir ülkede milli irade egemen olacak” dedi. Erdoğan ayrıca, milletin tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğini, “CHP’ye karşı olan oy tercihlerinden dolayı kimse vatandaşlarımıza parmak sallayamaz” diyerek, CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. “28 Mayıs seçimleriyle birlikte CHP ideolojisini sandığa gömdük ve bir daha hiçbir güç onu o sandığın dibinden çıkaramaz. Ne CHP genel başkanının koltuğunu korumak için attığı iftiralar, ne de seçim yenilgisini perdelemek için söylediği yalanlar, sandıktan çıkan iradeyi değiştirebilir” ifadelerini kullandı.