Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’23) Türkiye’nin Başarı Hikayesini Gözler Önüne Serdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan IDEF’23’te duyurdu: Kaan yıl sonunda havada

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’23) kapanış törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Fuarda 81 ülkeden katılım olduğunu belirten Erdoğan, NATO, Afrika Birliği ve Türk Amerikan İş Konseyi gibi önemli kuruluşlardan da yoğun ilgi gördüklerini söyledi. IDEF’23’ün sektöre büyük bir etki yaparak yüz binlerce ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Ayrıca 200’e yakın sistem ve alt sistemin tanıtımının yapıldığı ve 5 bin iş görüşmesinin gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayi alanında kaydettiği başarı hikayesine değinerek, son 21 yılda karşılaştıkları engellerin üstesinden gelerek dışa bağımlılığın yüzde 20’ye düşürüldüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin’i kabul etti. Jin’in Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23’ü ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin yerine inşa edilen ve çalışmaları devam eden Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret ederek projenin ilerleyişini inceledi. Yıllardır Türk sporuna hizmet eden Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yenilenmesi talimatını verdiğini hatırlatan Erdoğan, inşaatın 2024 yılında tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki başarılarından bahseden Erdoğan, TB2, Anka, Akıncı, Aksungur gibi önemli projelerin yanı sıra Kızılelma isimli insansız savaş uçağının da büyük bir çığır açacağını söyledi. Dışa bağımlılığı azaltma hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalara değinen Erdoğan, Türkiye’nin kendi savaş gemisini inşa eden 10 ülkeden biri olduğunu belirtti. Savunma sanayisinde birçok önemli projenin tamamlandığını ve birçoğunun da testlerini veya uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini aktardı. Erdoğan, Türkiye’nin tam bağımsız bir savunma sanayisi yolunda durmadan çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem ayının 10. gününde Alevi Dedeleri ile bir araya gelerek iftar yaptı. Bu özel buluşmanın ardından Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’i ziyaret etti. Erdoğan, Aşure Günü’nü tebrik ederek Muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini temenni etti. Ayrıca Kerbela şehitlerini rahmetle anarak mesajını tamamladı.