Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti grubuyla buluştu. “Seçim huzur içinde geçti” dedi.

Erdoğan, oy oranlarını değerlendirerek, “Kazanmak için değişime hazırız” dedi.

Seçimlerin katılım oranını analiz ettiklerini belirten Erdoğan, “İttifakımız devam edecek” vurgusu yaptı.

Halkın beklentilerini dikkate alacaklarını ifade eden Erdoğan, “Mücadelemiz zaferle sonuçlanacak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Erdoğan, Filistin’e destek konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Türkiye’nin duruşu değişmeyecek” mesajını verdi.

'Biz bitti demeden bitmez' Erdoğan: Türkiye'nin en büyük partisiyiz, gerekli değişimi yapacağız




Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti grubuyla bir araya geldi. Seçimlerin huzur içinde geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, “Seçimlerde önemli güvenlik önlemleri aldık ve herhangi bir asayiş sorunu yaşanmadı. Vatandaşlarımız iradelerini özgürce ortaya koydu” dedi.

Erdoğan, seçim kampanyasının ardından milletin gösterdiği olgunluğun takdire şayan olduğunu vurgulayarak, “Demokratik olgunlukla seçimleri başarıyla tamamladık. 85 milyon olarak birlik içinde olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının yoğun çabaları sayesinde seçim sürecinin başarılı geçtiğini belirterek, “Teşkilat mensuplarımızın fedakarlıklarını takdirle karşılıyoruz. Cumhur İttifakı’nın başarılı bir seçim sürecini geride bıraktığını gördük” şeklinde konuştu.

Seçimlerde yaşanan düşük katılım oranına da değinen Erdoğan, bu durumun üzerinde hassasiyetle durduklarını ve nedenlerini analiz ettiklerini belirtti. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu’nun yenilenen seçim kararlarını hatırlatarak, 31 Mart seçimlerinin önemine işaret etti.

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın başarısını vurgulayarak, “Seçim sonuçlarıyla Cumhur İttifakı’nın sorumluluklarını üstlendiğini ve ilerleyen dönemlerde de bu ittifakın devam edeceğini” sözlerine ekledi.

Siyasetin temelinde halkın iradesini kabul etmek gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Herkesin seçim sonuçlarından ders çıkarması gerektiğini ve milletin mesajını doğru anlamak önemlidir” diye konuştu.

Erdoğan, partisinin iç muhasebesini yapacaklarını ve gereken değişimleri gerçekleştireceklerini belirtirken, “Milletin beklentilerini iyi biliyoruz ve enflasyonla mücadele konusunda zaferle sonuçlanacağız” dedi.

Son olarak, Filistin’e destek konusunda net bir duruş sergileyen Erdoğan, saldırılara ve algı operasyonlarına boyun eğmeyeceklerini, Türkiye’nin kararlılığını sürdüreceğini ifade etti.