Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnak ve Mardin Mitinglerinde Vatan İçin Verilen Mücadeleyi Vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnak’ta konuştu: Buralar uçacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin seçim mitinglerine katılmak için dün Şırnak ve Mardin’de bulundu. Şırnak’ta Adliye Meydanı’nda 25 bin kişiyi ağırlayan Erdoğan, vatan toprakları için verilen mücadeleye vurgu yaparak, “Son 21 yılda vatan topraklarının her karışına terimizi akıttık. En yakın şahitlerinden biri de Şırnak’tır” dedi. Şırnak ile ilgili yapılan olumsuz yorumlara karşı çıkan Erdoğan, “Gerçi Şırnak ile aramıza girmek için her yolu deneyenler oldu. Halbuki kalpsiz bir vücut olur mu? Şırnaksız, Mardinsiz, Diyarbakırsız bir Türkiye de olmaz” şeklinde konuştu.

21 yılda gerçekleştirilen demokrasi ve kalkınma hamleleriyle ilgili de bilgi veren Erdoğan, “Sinsi oyunu bozduk. Şimdi güney sınırlarımız boyunca oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoruyla etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne geçiyoruz. Türkiye’yi ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek hem emperyalistlere hem maşalarına mesafe koyuyoruz” şeklinde konuştu.

Nereden Nereye

Erdoğan, Türkiye’nin ilerleme hedeflerine vurgu yaparak, “Türkiye Yüzyılı’nın güneşinin doğmasına kimse engel olamayacaktır. Ülkemizi altyapısıyla, ekonomisiyle, sosyal destekleriyle dünyanın ilk 10 ülkesi arasına dahil etmeye az kaldı. Şu anda satın alma paritesine göre milli gelirde dünyada 11’inci sıradayız. Buralar uçacak, uçacak. Gabar’da günlük petrol üretiminde 37 bin varil geçildi. Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak, uçacak.” ifadelerini kullandı.

Mardin’deki miting sonrası konuşan Erdoğan, “Son seçimlerde Mardin’de arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşamadık. İnşallah önümüzdeki seçimlerde Mardin’i hak ettiği seviyeye getireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

DHA’da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Büyükelçisi Fahad Bin Assaad Bin A. Abualnasr, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iftar programında dikkat çeken bir diyalog yaşadı. Büyükelçi, bir sonraki ziyaretinde Türkçe konuşacağını söyleyerek, Türk dizilerini eşiyle birlikte izlediklerini belirtti. Erdoğan ise gülerek, “Hadi bakalım, göreceğiz” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, iftarda Taş Ailesi’ne misafir oldu. Bu ziyaret ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin sofrasında oruçlarımızı açtık. Ramazan bereketi sofralarımızdan eksik olmasın” ifadelerini kullandı.

Şırnak’ta meydana gelen trafik kazasında bir polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru yaralandı. Erdoğan, Mardin’deki mitingi sırasında yaşanan kazaya değinerek, hayatını kaybeden polis memuruna Allah’tan rahmet diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.