Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meral Akşener’den Beklenmedik Buluşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'i kabul etti... Dicle Canova, görüşmenin perde arkasını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener Beştepe’de Görüştü

Türkiye’nin siyasi gündemine dair önemli bir buluşma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, bu görüşmenin perde arkasını merak edenlerle paylaştı. Canova’nın kulis bilgilerine göre, “Müsavat Dervişoğlu-Erdoğan görüşmesi olur mu?” endişelerine rağmen Akşener, bu önemli buluşmaya imza atmış oldu.

Canova’nın aktardığına göre, görüşme sonrasında genel merkezin bu buluşmadan haberi olmadığı ve detayları medyadan öğrendiği ifade ediliyor. Ayrıca, görüşmenin partinin genel kurul gününe denk gelmesi ise kulislerde şaşkınlık yarattı.

İYİ Parti içinde birçok spekülasyona neden olan bu görüşmenin temelleri Nisan ayına kadar dayanıyor. Akşener’in aday olmayacağını açıklamasının ardından Erdoğan’ın telefonla görüştüğü ve yüz yüze bir buluşma talep ettiği öne sürülüyor.

Gündemde ise, bu görüşmenin bir istişare amacı taşıdığı ve yerel seçim sonuçlarının değerlendirilmesiyle birlikte yeni anayasa sürecinde Akşener’in fikirlerinin alınacağı konuşuluyor. Siyasi krizlerin yaşandığı bir dönemde, küçük partilerin de görüşlerinin önemli olduğu vurgulanıyor.

Siyasetteki dönüşler ve tartışmalarla ilgili olarak, Meral Akşener’in İYİ Parti Genel Başkanlığı’nı bıraktığı ancak siyasetten tamamen çekilmediği belirtiliyor. Önümüzdeki dönemde siyasetin nasıl şekilleneceği ise kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.

Lütfü Türkkan’dan İlginç Gönderme

İYİ Parti’de bir hareketlilik yaşanırken, parti içindeki bu görüşme beklenilmedik bir şekilde karşılandı. Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “koşu bittikten sonra koşan atlara madalya vermiyorlar” mesajını paylaşarak konuya dikkat çekti.

Özgün Özel’in Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından başlayan normalleşme süreci, kimi çevrelerce eleştirilirken, siyasetin geleceği hakkında da farklı düşünceler dile getiriliyor.

Herkesin merak ettiği ise, Akşener-Erdoğan görüşmesinden ne gibi sonuçlar çıkacağı ve bu buluşmanın siyasi arenadaki yansımaları olacak.