Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Murat Kurum’dan İstanbul’a Yüklü Sözler

Beş yılda 650 bin konut seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul İBB Başkan adayı Murat Kurum’a Yüklü Sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un da katıldığı mitinglerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenerek, kentsel dönüşüm seferberliği mesajı verdi. Erdoğan, “İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi maalesef son 5 yıldır durmuş, hatta ibre tersine dönmüştür” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: “İstanbul’u yönetmesi gerekenler İstanbul’dan başka her işle uğraştıkları için bırakınız yeni projeyi, devraldıkları yatırımları bile sürdürememişlerdir. İşte şu anda İstanbul’u yöneten büyükşehir belediye başkanı acaba Sultanbeyli’ye en ufak bir yatırımı oldu mu? Göreve gelince vaatlerini unutacak değil, verdiği sözü yerine getirecek belediye başkanlarını seçeceğiz.”

Konuşmasında dikkat çeken diğer bir ifade ise şu şekildeydi: “İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesaiyle olacak bir iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez. Ya İstanbul’a hizmet ediyorsunuz ya da bu şehri ihmal ediyorsunuz. Ya İstanbul’a aşkla, tutkuyla bağlısınız ya da gönlünüzde başka hesaplar var.”

Erdoğan ayrıca, Gazze’ye desteklerin süreceğini belirterek, “BM Güvenlik Konseyi’nin acil ateşkes kararından sonra İsrail üzerindeki baskının artırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Dün sekizinci yardım gemisini 3 bin ton tutarında 125 bin gıda kolisiyle Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mısır’a sevk ettik” dedi.

Murat Kurum: “İstanbul’un Parası İstanbul’a”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a katıldığı Sultanbeyli mitinginde yaptığı konuşmada, CHP’li İBB yönetiminin aksine İstanbul’un parasını İstanbul’a harcayacaklarını belirterek, “Biz onların savurduğu, onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları biz İstanbul’a harcayacağız” dedi.