Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yasama ve yürütmenin iş birliği için oylarımızı kullanacağız

‘Koalisyon acısını geçmişte çok çektik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanyası kapsamında yaptığı konuşmasında, yasama ve yürütme organları arasında daha iyi bir iş birliği sağlamak amacıyla oyların kullanılacağını belirtti. “Çift başlılık” oluşumuna izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, koalisyon acılarının bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Devlet organları arasındaki çekişmelerin bedelini ağır ödediklerini, bu nedenle ülkeyi her alanda ileri taşımaları gerektiğini belirten Erdoğan, seçim dönemi boyunca yapılanların bile vizyon farkını ortaya koyduğunu söyledi.

Erdoğan, seçim rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun referansının İstanbul olduğunu belirterek, sel sıkıntısı yaşanırken nerede olduğunun önemli olduğunu ifade etti. Pazarcıyla yaşadığı tartışmaya da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir davranışın idarecilik ve belediye başkanlığına uygun olmadığını savundu.

Seçim dönemi boyunca gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi veren Erdoğan, Togg, TCG Anadolu, Altay tankı, Hürjet ve Kaan gibi eserlerin yanı sıra memur ve kamu işçilerine yapılan ücret artışı, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya çıkarılması, İstanbul Finans Merkezi’nin açılışı, Ankara-Sivas YHT’nin 1 ay ücretsiz açılışı, Başakşehir Çam Sakura Hastanesi Kayaşehir metro hattının açılışı gibi bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı. Milletinle paylaştıkları birçok müjde ve başarıları olduğunu belirten Erdoğan, bu güzel eserler gerçekleştirirken karşısındaki seçim rakibinin böyle bir şey yapamayacağını ifade etti.