Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabinesini Açıklayacak: İşte Olası İsimler ve Açıklanacak Tarih

Yeni kabinede kimler olacak? Abdulkadir Selvi son kulisleri paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin etmesinin ardından cumartesi günü yeni kabineyi açıklayacak. Öncesinde ise birçok isim kulislerde konuşulmaya başlandı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında son kulis bilgilerini aktardı.

TBMM Başkanlığı için AK Partili Numan Kurtulmuş’un konuşulduğunu ifade eden Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı görüşme sonrası Kurtulmuş isminin daha da öne çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak iki isim olabileceğini belirten Selvi, bu isimlerden birisi ekonomiden sorumlu olacak. Mehmet Şimşek ismi öne çıkıyor. Ticaret Bakanlığına Lütfü Elvan, Hazine ve Maliye Bakanlığına Cevdet Yılmaz diye konuşuluyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için ise EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerji Bakanı Yardımcısı Alparslan Bayraktar isimleri güçlü şekilde öne çıkıyor.

Milli Savunma Bakanlığı için Güvenlik Politikaları uzmanı Mete Yarar Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in isminin konuşulduğunu ifade etti.

Yeni kabinenin açıklanacağı zaman ve mekan hakkında bilgi veren Ahmet Hakan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 14.00’de yemin edecek Meclis’te. 15.00’de Anıtkabir’e çıkılacak. Atlı birliklerle Anıtkabir’den Külliye’ye geçilecek. 17.30’da Külliye’de tören yapılacak. Saat 20.00’de Çankaya Köşkü’nde Türk dünyasından devlet başkanlarıyla yemek yiyecek. Saat 22.00’de Çankaya Köşkü’nde kabine açıklanacak” dedi.

Ayrıca Selvi’nin paylaştığı son kulis bilgilerine göre, bakanların kabineden moralinin bozuk ayrıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Komisyonlardaki risklerden dolayı milletvekillerinin istifası olmayacak. Yeni arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz” dediği söyleniyor.