Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Kabinesiyle İlk Toplantısını Gerçekleştirdi ve Türkiye’nin Geleceğine İlişkin Mesajlar Verdi

100. yıl kabinesinde yeni hedefler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de gerçekleştirdiği toplantıda yeni kabinesiyle ilk kez bir araya geldi. 4 saat 10 dakika süren toplantıyı takip eden Erdoğan, Türk milletinin birliği ve bütünlüğünün devam etmesi gerektiği mesajını verdi. “Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür” cümlesiyle dünyanın her yerindeki dostlarına teşekkür etti ve seçim sonuçlarının tüm Türkiye için kazanımdır dedi. Milletimiz, devletimiz ve ülkemizin birliği, bütünlüğü, refahı ve geleceği için siyasi tercihlerin ötekileştirmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Erdoğan hitapında, hizmetlerin kimseyi ayrıştırmadan, adaletten sapmadan ve kapsayıcı bir tavırla sunulacağı sözünü verdi. Ülkede yapısal değişikliklerin sürdürüleceğinin altını çizerken, olumlu gelişmelerin ekonomik güveni artırdığına dikkat çekti. Seçim sonuçlarının Türk ekonomisine olan güveni artırdığına değinerek seçim dönemi muhasebesinin yapılarak geleceğe hazırlanmaya devam edileceğini vurguladı.

Erdoğan, yeni kabine toplantısı esnasında, yeniden bakan seçilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un oturma yerlerinin de aynı kaldığını belirtse de yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Dışişleri Bakanı sıfatıyla ana toplantı masasında yer aldığına dikkat çekti. MİT Başkanlığı görevine getirilen İbrahim Kalın’ın ise, eski MİT Başkanı Hakan Fidan’ın eski yerine oturduğunu açıkladı.

Erdoğan, toplantının sonunda Türkiye’nin kalkınması ve farklı sektörlerdeki gelişmeleri adım adım takip edeceğinin sözünü verdi. Bununla birlikte, hayat pahalılığı ve enflasyon sorunlarının da çözümüne katkı sağlamak için bir dizi önlem alacaklarını söyledi. Ayrıca, Boraltan Köprüsü faciası gibi tarihe geçecek olayların yaşanmaması için girişimde bulunacaklarını, savaş ve terörden kaçarak ülkeye sığınan kardeşlerimizin onurlu ve güvenli şekilde geri dönüşlerini teşvik edeceklerini açıkladı.