Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabine’yi Açıkladı: Gazeteciler Yorumladı

CNN Türk'te yeni Kabine'yi yorumladılar: Çok tecrübeli bir Kabine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıkladı. Gazeteci Zafer Şahin, Türkmedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, gazeteci Gürbüz Evren ve eski Devlet Bakanı Dr. Masum Türker, CNN Türk’te Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programında yeni Kabine’yi yorumladı. 

Zafer Şahin, Kabine’nin çok tecrübeli olduğuna dikkat çekerek, kendi alanında çalışmış isimlerin bulunduğunu ifade etti. Mehmet Şimşek’in Ankara ve dünyada en çok merak edilen isimlerden olduğunu söyleyen Şahin, bakanlıklardaki işleyişin devam edeceğini ve adaptasyon sorunu olmayacağını belirtti.

Cevdet Yılmaz’ın Devlet Planlama Teşkilatı kökenli bir isim olduğunu ve hem siyasette hem de ekonomide tecrübeli olduğunu aktaran Şahin, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın MÜSİAD eski başkanı olduğuna ve diğer bakanların da tecrübeli isimlerden olduğuna değindi.

Şahin, Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı’na getirilmesinin önemli bir adım olduğunu belirtti ve yeni Kabine’de hem tecrübe hem de bölgesel dengelerin gözetildiğine vurgu yaptı.

Masum Türker ise Kabine’nin ekonomik yönüne vurgu yaparak, yatırımcıların tekrar borsaya girdiğini söyledi. Ancak doların yükselişinin kontrol altına alınması, fiyat artışının ve piyasa faizinin kontrol altına alınmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Melik Yiğitel ise Kabine’yi teknik ağırlıklı bulduğunu belirterek, siyaseten çok politize olan isimlerin olmadığını söyledi.

Gürbüz Evren ise Kabine’yi ekonomi, güvenlik ve dış politika parametreleri üzerinden değerlendirdiğini belirterek, bu alanlarda iyi bir kadro oluşturulduğunu ifade etti.