Cumhurbaşkanı Erdoğan Yoğun Törenler ve Yeni Kabine Heyecanıyla Haftaya Başlıyor

Kabine mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan haftaya yoğun bir mesaiyle giriyor. Meclis’te yarın saat 14.00’te yemin edeceği için öncelikle bu töreni gerçekleştirecek ve ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek. Atlı birliklerle Anıtkabir’den Beştepe’ye geçecek olan Erdoğan saat 17.00’de tebrikleri kabul edecek ve akşam Çankaya Köşkü’nde devlet başkanları da dahil olmak üzere yemekli bir programa katılacak. Ayrıca saat 22.00 civarında yeni kabinesini açıklaması bekleniyor.

Yeni kabine hakkındaki kulisler hareketli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK ve son kabine toplantısında bu konuyu ele aldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni kabinede isimlerin her şekilde olabileceğini ve Türkiye Yüzyılı’na yakışır genç, dinamik bir kabine kurulacağını belirtti.

Total yardımcı sayısını ikiye çıkarabileceği bilgisi de konuşuluyor. Bir yardımcı ekonomiden, diğeri ise güvenlik ve diğer politikalardan sorumlu olacak.

Pazar günü Meclis’te yemin edecek olan bakanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’ye ziyareti ve ardından Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştireceği gün olan pazartesi günü yeni kabinede yer alacakları açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan halkın desteğiyle güçlü bir yeni kabine oluşturduğunu göstermek için mücadele etmek istiyor.