Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahlat’a Özel Vurgu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeşliğimizi asla bozamayacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahlat’a Vurgu: “Ahlat Ecdadımızın İzlerini Hatırlatıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada şehitleri minnetle anarak Ahlat’a özel bir vurgu yaptı. “Ecdadın konakladığı zamanı doğru okuduğu Ahlat iman ve medeniyet köprüsüdür” diyen Erdoğan, şehrin Anadolu tarihinde pergelin sabit noktası olduğunu ifade etti. Ahlat’ın bin yıldır milletin ocağı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, şehrin tarihi önemine ve kültürel zenginliğine dikkat çekti.

Ahlat’ın başkentler doğuran bir şehir olduğunu belirten Erdoğan, “8 bin 200 ecdat mezarı ile kim olduğumuzu hatırlatır. Ahlat’ı kökleri ile buluşturmak yeniden cazibe merkezi haline getirmek için çok çalıştık” dedi. Cumhurbaşkanı, gençlerin Ahlat’a gelerek tarihi ve kültürel değerleri tanıdığını, şehrin küllerinden yeniden doğduğunu ifade etti.

Erdoğan konuşmasında birlik ve dayanışma vurgusu yaparak, “85 milyon olarak birbirimize sımsıkı kilitlendik. Senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bu toprakların emanetçisi değil asıl sahibiyiz” şeklinde konuştu. “Her karışında şehit yatan Anadolu, öz yurdumuzdur” diyen Erdoğan, Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurguladı.