Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bayram ve Birlik Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram mesajı... 'Enflasyon canavarından kurtulma sürecine girdik'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı Mesajında Birlik ve Beraberlik Vurgusu Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Vasıl olduğumuz Kurban Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerin milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum” sözleriyle bayramı kutladı.

Erdoğan, siyasette yaşanan yumuşama atmosferinin milletin kucaklaşmasına katkı sağladığını belirterek, “İnşallah hep birlikte gönül gönüle vererek bu bayramı tam anlamıyla bir kardeşlik şölenine dönüştüreceğimize inanıyorum” dedi.

İsrail’in Gazze’deki vahşetine de değinen Erdoğan, “Gazze’de soykırımcı İsrail’in mezalimi altında idrak eden kardeşlerimin Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor, acı çeken zulme ve her gün katliama uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzura, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum” mesajını paylaştı.

Erdoğan, Gazze’ye yapılan yardımların 55 bin tonu aştığını ve tüm ticari işlemlerin İsrail’le durdurulduğunu hatırlattı. Filistin Devleti’nin tanınması için yoğun çaba gösterildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon konusunda da seslendi ve “Enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren güzel neticeler alacağız. Salgın, savaşlar, küresel krizler gibi sebeplerle tekrar nüks eden enflasyon sorununu geçmişte olduğu gibi tek haneli rakamlara mutlaka indireceğiz” açıklamasını yaptı.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, “Terörle mücadele konusunda elde ettiğimiz tarihi kazanımdan taviz vermemiz asla söz konusu değildir. 40 yıldır milletimizin kanını ve kaynaklarını sülük gibi emen bölücü terör belasına son verinceye kadar operasyonlarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hac ibadetini yerine getirenlerin dualarının kabul olmasını dilerken, bayramda yola çıkacak sürücülere kurallara uymaları tavsiyesinde bulundu.