Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Büyükelçilere Gazze ve Terör Saldırıları Hakkında Açıklamalar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde büyükelçilerle gerçekleştirilen iftar programında Gazze saldırıları ve terör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güneyimizde teröristan kurdurmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyükelçilerle İftar Programında Buluştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde büyükelçilerle gerçekleştirilen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Sizleri ülkem adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. İftar soframızı paylaştığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Barış ayı olan Ramazan’ı Gazze başta olmak üzere yakın çevremizde yaşanan olaylar nedeniyle buruk karşıladık” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazıları şu şekilde:

“Gazze ve işgal edilmiş topraklarında 5 aydır süren İsrail saldırılarında 32 bin kardeşimiz şehit oldu. 73 bin Filistinli de yaralandı. İsrail 7 Ekim öncesinde uyguladığı ambargoyla Gazze’yi zaten açık hava hapishanesi haline getirmişti.” şeklinde konuşan Erdoğan, “Biz böyle konuştuğumuzda Netanyahu rahatsız oluyor. Tayyip Erdoğan’ı hakkı ve hakikati haykırmasına engel olamadılar. Savaşın kazananı barışın kaybedeni olmayacağı düsturuyla Rusya-Ukrayna arasında barışın tesisi için gayretlerimizi sürdürüyoruz.” diye devam etti.

Erdoğan, “Kosova’daki NATO gücünün komutasını biz yönetiyoruz. NATO güvenliğimizin temel taşlarından birisidir. AB üyeliği de stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor. Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi yürütüyoruz. Güney sınırlarımızda teröristan kurulmasına hiçbir şart altında kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Ramazan ayı boyunca resmî kurumlarımızca yardımlarımızı artırarak sürdüreceğiz. Gazze’deki katliamların devam etmemesi ve bölgenin ihyası için sorumluluk yüklenmeye hazırız. Hepimizin katledilen Filistinli çocuklara borcu vardır. Bu borç da ancak bağımsız Filistin devletinin tesis edilmesiyle ödenir” hedefini belirtti.