Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gündeme dair açıklamalar: Seçime kararlılık, Kılıçdaroğlu’nun ilkesiz siyaseti ve kadın hakları konusunda atılan adımlar

Kadrolarımızı yenilemekten geri durmadık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecine dair açıklamalar yaparak, halkın seçime kararlı bir şekilde hazırlandığını belirtti. Ayrıca, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’a yapılan linç kampanyalarının artık rutinleştiğini, CHP’nin ise demokrasiye saygı duymadığını iddia etti. Ümit Özdağ ile imzalanan mutabakat sonrası Pervin Buldan’ın açıklamasına değinerek, Kılıçdaroğlu’nun ilkesiz siyaset yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun milliyetçilik söylemlerine de değinerek, yakın zamanlara kadar helalleşme dediğini hatırlattı ve yapay bir milliyetçilik sergilediğini iddia etti. Erdoğan, PKK ile Kürt kardeşleri ayırdıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca, kabine şekillendirmede güçlü bir Türkiye vizyonuna sahip isimlerle yola devam edeceklerini belirtti. Kira artışlarına %25 sınırlaması getirdiklerini hatırlattı ve Adalet Bakanlığı’nın konuyla ilgili tedbirler alacağını açıkladı. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkardıklarını ve bu rakamı daha da arttırmak için çalışmalar yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı, memurların da en düşük maaşının temmuzda 22 bin seviyesine çıkarılacağı sözünü hatırlattı.

Kadın hakları konusunda ise Erdoğan, atılan adımları sıralayarak, kadınların özgürlük, çalışma, istihdam ve temsil alanlarını genişlettiklerini belirtti. Kadınların yanında olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı, kadınların yaşam biçimleriyle ilgilenmediklerini vurguladı. Ayrıca, kadın sayısını iş hayatında artırdıklarını ve siyasette kadın temsil oranlarını her yıl artırdıklarını söyledi.