Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Erdoğan: Terörün olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Parti ve ittifak olarak son bir yılda üst üste yaşanan seçimler sebebiyle gerilen siyasi atmosferi dağıtmaya, buna yönelik hüsnüniyetli adımlar atıyoruz” dedi.

Ülke ve millet için 3.5 yıllık süreci icraat seferberliği olarak gördüklerini belirten Erdoğan, “Hiçbir ayrım yapmadan 85 milyona gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım, gür olalım diyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasi sorumluluğa vurgu yaparak, “Gerilim ve sokak siyaseti sadece buna tevessül edenlere değil, tüm ülkeye ve millete kaybettirecektir” diyen Erdoğan, herkesin ülkenin yükünü hafifletmek için çalışması gerektiğini belirtti.

Erdoğan ayrıca, sağlık alanında gerçekleştirilen devrimi vurgulayarak, “Son 22 yılda sağlık alanında büyük adımlar attık ve kötü bir Türkiye tablosunu değiştirdik” şeklinde konuştu.

FETÖ elebaşı Gülen’in ölümüne ilişkin de konuşan Erdoğan, “Milletin çocuklarını hizmet diyerek mankurtlaştıranların sonu onursuz bir ölüm olmuştur” dedi ve ekledi: “FETÖ tamamen tasfiye oluncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecek.”

Erdoğan ayrıca, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkileri ele aldı ve bölgesel konuları değerlendirdi.